18/12/2019 18/12/2019 Στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών που εορτάζει το αριστερό κλίτος του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, τέλεσε ανήμερα της εορτής του Αγίου Διονυσίου, την πρώτη του πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός παρουσία εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών και μαθητών από την ενορία Λενταριανών. Στη Θεία Λειτουργία όπου έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως...
18 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:48
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2019 - 22:52

Συγκίνηση στη πρώτη Θεία Λειτουργία του Επισκόπου Δορυλαίου

Διαδώστε:
Συγκίνηση στη πρώτη Θεία Λειτουργία του Επισκόπου Δορυλαίου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών που εορτάζει το αριστερό κλίτος του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, τέλεσε ανήμερα της εορτής του Αγίου Διονυσίου, την πρώτη του πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός παρουσία εκατοντάδων ευσεβών προσκυνητών και μαθητών από την ενορία Λενταριανών.

Στη Θεία Λειτουργία όπου έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και άλλων Μητροπόλεων, παρέστη και ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε στην Μητρόπολη τον νεοχειροτονηθέντα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου λέγοντας πως θα συνεχίσει να διακονεί από την θέση του Πρωτοσυγκελλεύοντος στην Μητρόπολη και από τη θέση του Καθηγουμένου της Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Με λόγια αγάπης εκ μέρους των Ιερέων απηύθυνε λόγο συγκινητικό ο Διάκονος του Σεβασμιωτάτου, π. Δημήτριος Δερμιτζάκης αναφωνώντας μαζί με όλο τον κόσμο το «άξιος».

Τέλος ο Θεοφιλέστατος συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους Ιερείς και όλο τον κόσμο που βρέθηκε στην ευλογημένη χαρά της ζωής του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων