26/10/2020 26/10/2020 Λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου Κρήτης, σε πανηγυρικό κλίμα, κλήρος και λαός υποδέχθηκαν πριν τον Αρχιερατικό εσπερινό της εορτής του Αγίου χθες (25/10/2020) την Παναγία την Τριχερούσα. Την εικόνα που κόμισε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, με τη συνοδεία αντρών και γυναικών...
26 Οκτωβρίου, 2020 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2020 - 12:15

Τα Κουνουπιδιανά υποδέχτηκαν την Παναγία την Τριχερούσα

Διαδώστε:
Τα Κουνουπιδιανά υποδέχτηκαν την Παναγία την Τριχερούσα

Λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου Κρήτης, σε πανηγυρικό κλίμα, κλήρος και λαός υποδέχθηκαν πριν τον Αρχιερατικό εσπερινό της εορτής του Αγίου χθες (25/10/2020) την Παναγία την Τριχερούσα. Την εικόνα που κόμισε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, με τη συνοδεία αντρών και γυναικών με παραδοσιακές κρητικές στολές, υποδέχτηκε στα προπύλαια του Ναού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου, Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και Καθηγούμενος της Μονής, κ. Δαμασκηνός, ο οποίος νωρίτερα είχε εναποθέσει τα Ιερά Μαρτυρικά Λείψανα Αγίων στην Αγία Τράπεζα του Ναού για τη σημερινή τελετή εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο.

Μετά την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος τελέσθηκε η Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο, μιλώντας για τα θαύματα της Παναγίας της Τριχερούσσας, καθώς και για τον Άγιο Δημήτριο, τονίζοντας ότι η Παναγία αγάπησε τους Αγίους και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας αγάπησαν την Παναγία μας…

Στον πανηγυρικό Εσπερινό έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως, μεταξύ των οποίων και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Καρυδίου Παν/γιώτατος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς.

Πριν της απολύσεως ο Ιερατικός προϊστάμενος του Ναού, Παν/τος Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Εικοσιδέκας ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοήθησαν ώστε η 26η Οκτωβρίου να αποτελέσει μία ημέρα ορόσημο για την Ενορία Κουνουπιδιανών με τα εγκαίνια του Ιερού Ναού.

Παράλληλα προσέφερε στο Θεοφιλέστατο που πρώτη φορά επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ως Επίσκοπος ένα επιγονάτιο με την μορφή του Αγίου Δημητρίου.

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού έγιναν σήμερα το πρωί, ενώ το απόγευμα στις 17:30 θα ψαλλεί Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Τριχερούσα. Θα ακολουθήσει, στις 18:00, πνευματική Ομιλία υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλί, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Παρθενίου Καλυβιανάκη με θέμα «Το άγχος σε καιρούς πανδημίας και η διαχείρισή του».

Φωτογραφικό υλικό: Εμμανουήλ Χατζηδάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων