18/02/2020 18/02/2020 Τελέσθηκε, κατά την 18η Φεβρουαρίου 2020, ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προς τιμήν της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στον υπόγειο Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χανίων, όπου διακονεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης ως ιερατικός προϊστάμενος και όπου το ένα κλίτος του είναι αφιερωμένο στην Αγία Φιλοθέη. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε με την ευλογία του...
18 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2020 - 22:43

“Η Αγία Φιλοθέη ήταν μία ψυχή που αγάπησε πολύ τον Χριστό”

Διαδώστε:
“Η Αγία Φιλοθέη ήταν μία ψυχή που αγάπησε πολύ τον Χριστό”

Τελέσθηκε, κατά την 18η Φεβρουαρίου 2020, ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προς τιμήν της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στον υπόγειο Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χανίων, όπου διακονεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης ως ιερατικός προϊστάμενος και όπου το ένα κλίτος του είναι αφιερωμένο στην Αγία Φιλοθέη.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, οποίος κήρυξε συγκινημένος και τον θείο λόγο τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Αγία Φιλοθέη αγάπησε πολύ τον Χριστό και την Εκκλησία μας.

Διάβασε την ζωή του Ιησού Χριστού, την ενστερνίστηκε, περπάτησε στα ίχνη Του, άκουσε την φωνή Του και οδήγησε τα βήματα της στο θέλημα του Χριστού και είπε: αυτό που είμαι το οφείλω στον Χριστό και για τον Χριστό και την Εκκλησία να τα δώσω όλα, ενώ τον Χριστό και την Εκκλησία να μη δώσω για τίποτα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων