19/10/2020 19/10/2020 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η πανήγυρις του Αγίου ενδόξου και Ευαγγελιστού Λουκά, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, όπου διακονούν ο Πρωτ. Δημήτριος Λαμπαθάκης ως Ιερατικός Προϊστάμενος με συνεφημέριο του τον Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Δαμασκηνού. Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος...
19 Οκτωβρίου, 2020 - 22:40
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2020 - 22:20

Τα Χανιά πανηγύρισαν τον Ευαγγελιστή Λουκά

Διαδώστε:
Τα Χανιά πανηγύρισαν τον Ευαγγελιστή Λουκά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε η πανήγυρις του Αγίου ενδόξου και Ευαγγελιστού Λουκά, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, όπου διακονούν ο Πρωτ. Δημήτριος Λαμπαθάκης ως Ιερατικός Προϊστάμενος με συνεφημέριο του τον Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Δαμασκηνού. Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως μας ενώ προσήλθαν εκατοντάδες πιστοί συμμετέχοντας στην λατρευτική σύναξη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα και στον τιμώμενο Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά.

 

         

 

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως κ.κ. Δαμασκηνού.

Πλήθος ιερέων και ευσεβών προσκυνητών παρέστησαν στον Αρχιερατικό Εσπερινό συμπροσευχούμενοι για τον Άγιο Ευαγγελιστή Λουκά ο οποίος όπως τόνισε ο Θεοφιλέστατος προβάλει και σήμερα ακόμη μέσω της εορτής του τον αιώνιο και ατόφιο λόγο του Θεού.

Πριν της απολύσεως ο ιερατικός προϊστάμενος του Ναού προσέφερε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου, εκ μέρους της Ενορίας μία Επισκοπική Βακτηρία, επειδή σαν Επίσκοπος πήγε πρώτη φορά, μετά την χειροτονία του.

 

               

 

Φωτογραφικό υλικό: Ευτύχιος Μανιουδάκης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων