11/02/2021 11/02/2021 Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στην Ενορία των Λενταριανών της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο και Συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Δαμασκηνού, παρουσία Κληρικών της Ιεράς...
11 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:44
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2021 - 16:48

Τίμησαν τον Άγιο Χαράλαμπο στα Λενταριανά της Κρήτης

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Άγιο Χαράλαμπο στα Λενταριανά της Κρήτης

Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στην Ενορία των Λενταριανών της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο και Συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Δαμασκηνού, παρουσία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού, στον Ιερό Ναό όπου διακόνησε στο παρελθόν, ανακαίνισε εκ βάθρων και θέσπισε τα Χαραλάμπεια, μία σειρά από πνευματικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις που φέτος τελούνται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Στον Εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχούμενοι ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Περάκης και Κληρικοί της Μητροπόλεως μας.

Ο κόσμος από νωρίς το απόγευμα προσέρχονταν στον Ιερό Ναό όπου διακονούν ο π. Ελευθέριος Ξαγοραράκης ως ιερατικός προϊστάμενος και ο π. Στυλιανός Σταγάκης, για να προσκυνήσουν τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου που είχε τοποθετηθεί στο κέντρο του Ναού.

Στο πνευματικό κήρυγμα τους και οι δύο Αρχιερείς ευχήθηκαν ο Άγιος Χαράλαμπος, όπως μεσιτεύσει να βγούμε ασφαλείς σύντομα από την μάστιγα της πανδημίας.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τους εορτασμούς:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων