14/08/2023 14/08/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε την Κυριακή Ι’ Ματθαίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χανίων που σαν σήμερα πριν 100 χρόνια εγκαινιάστηκε. Στη συνέχεια τέλεσε την εις Πρωτοπρεσβύτερο Χειροθεσία του Εφημερίου του Ναού π. Βασιλείου Γκάτση. Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την ευλάβεια και την αφοσίωση του π. Βασιλείου επαινώντας το θυσιαστικό του έργο...
14 Αυγούστου, 2023 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2023 - 14:40

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στην Ευαγγελίστρια Χανίων

Διαδώστε:
Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στην Ευαγγελίστρια Χανίων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε την Κυριακή Ι’ Ματθαίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Χανίων που σαν σήμερα πριν 100 χρόνια εγκαινιάστηκε. Στη συνέχεια τέλεσε την εις Πρωτοπρεσβύτερο Χειροθεσία του Εφημερίου του Ναού π. Βασιλείου Γκάτση.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την ευλάβεια και την αφοσίωση του π. Βασιλείου επαινώντας το θυσιαστικό του έργο στην Ενορία Ευαγγελιστρίας Χανίων που σαν σήμερα πριν 100 χρόνια εγκαινιάστηκε. Ο Σταυρός τόνισε επίσης ο Σεβασμιώτατος, που θα φέρει από σήμερα, θα υπενθυμίζει ότι είναι το πρότυπο της ζωής μας, το σύμβολο της αγάπης και της θυσίας.

Από την πλευρά του ο π. Βασίλειος συγκινημένος ευχαρίστησε για την τιμή, τον Σεβασμιώτατο για τη μεγάλη του αγάπη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ακολούθησε επετειακή εκδήλωση στο ενοριακό κέντρο στην οποία ομίλησαν ο κ. Δημήτριος Νικολακάκης, ιστορικός – ερευνητής και ο πολιτικός μηχανικός κ. Αντώνιος Μαρματάκης.

Το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχαήλ Τσουπάκης, ο Διοικητής της 115 ΠΜ Χρήστος Γρηγορούδης και πλήθος κόσμου.

   

Πηγή: imka (Επιμέλεια βίντεο από Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κ. Νικόλαος Χατζηδάκης και από επετειακή εκδήλωση κ. Αντώνιος Τζατζάνης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων