15/11/2022 15/11/2022 Η χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Διακόνου π. Ζαχαρία Καραταράκη τελέστηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022  στον Ιερό Αγίου Χριστοφόρου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, ο οποίος προεξήρχε και της Θείας Λειτουργίας. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη χειροτονία, με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως  Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Εικοσιδέκα, ιερέων της Μητροπόλεως,...
15 Νοεμβρίου, 2022 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2022 - 14:54

Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας

Η χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Διακόνου π. Ζαχαρία Καραταράκη τελέστηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022  στον Ιερό Αγίου Χριστοφόρου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, ο οποίος προεξήρχε και της Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη χειροτονία, με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως  Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Εικοσιδέκα, ιερέων της Μητροπόλεως, συμπροσευχουμένων Αντιπροσωπειών μοναστικών αδελφοτήτων καθώς και πολλών πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αποστολή και ευθύνη του ιερέα μέσα στην Εκκλησία, του οποίου πρώτιστο έργο είναι η τέλεση της θυσίας και η μετάδοση της ευχαριστιακής Χάριτος στο λαό.

Κατόπιν, μίλησε ο π. Ζαχαρίας, ο οποίος ανέφερε ότι αναπέμπει ευχαριστίες και δοξολογίες στον Τριαδικό Θεό για την ανάδειξή του στο μέγα της Ιερωσύνης υπούργημα και υποσχέθηκε να προσφέρει όλες τις δυνάμεις του στη νέα υψηλή διακονία του ζητώντας τις προσευχές του Σεβασμιωτάτου και όλων των παρισταμένων.

Μετά το δι’ ευχών ο νέος Πρεσβύτερος μοίρασε το αντίδωρο και δέχτηκε τις ευχές των πιστών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων