04/03/2024 04/03/2024 Οι κάτοικοι της Ενορίας Κουρνά Αποκορώνου βίωσαν μεγάλη χαρά και πνευματική ευωχία το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, καθώς είδαν ένα δικό τους παιδί να αναδεικνύεται Πρεσβύτερος της Τοπικής Εκκλησίας. Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό τελέστηκε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Κουρνά, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η...
04 Μαρτίου, 2024 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2024 - 22:07

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Οι κάτοικοι της Ενορίας Κουρνά Αποκορώνου βίωσαν μεγάλη χαρά και πνευματική ευωχία το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, καθώς είδαν ένα δικό τους παιδί να αναδεικνύεται Πρεσβύτερος της Τοπικής Εκκλησίας. Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό τελέστηκε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Κουρνά, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ευλαβεστάτου Διακόνου π. Βαρδή Ζυμβραγουδάκη.

Προ της χειροτονίας ο χειροτονούμενος, με λόγους δοξολογικούς και ευχαριστιακούς, αναφέρθηκε εις το μέγα μυστήριο της Ιερωσύνης, την αποστολή και ευθύνη του Ιερέα, ευχαριστώντας τον Επίσκοπο του, τον πνευματικό του Πατέρα κ. Γεώργιο Φωτάκη, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Παν/το Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Εικοσιδέκα που τον στήριξε σε όλη την διαδρομή αυτή, την κατά σάρκα οικογένεια του, την σύζυγο του ως και όλους τους μετέχοντες «δια την στήριξη και αρωγή», ζητώντας τις ευχές και προσευχές όλων.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ομιλώντας με πατρικά λόγια στον Διάκονο π. Βαρδή, τον καλωσόρισε στο δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, τονίζοντας ότι με την εις πρεσβύτερον χειροτονία του καλείται να υπηρετήσει ως Χριστού διάκονος και οικονόμος των θείων μυστηρίων, το απολυτρωτικο έργο της σωτηρίας του ανθρώπου που τελεσιουργείται απο τον ίδιο τον Χριστό μέσα στην Εκκλησία Του.

Ακούστε τον λόγο του νεοχειροτονηθέντος Πρεσβυτέρου και του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού:

Συγκινητική η συμμετοχή πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, παρουσία του Βουλευτού Χανίων κ. Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη, του Αντιπεριφερειάρχου κ. Νικολάου Καλογερή, του Γενικού Γραμματέως και Αντιδημάρχων του Δήμου Αποκορώνου και μελών εκ του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το αντίδωρο διένειμε ο νεοχειροτονούμενος, δεχόμενος τις ευχές του ιερού κλήρου και του εκκλησιάσματος, ο οποίος ακολούθως προσέφερε πλούσια φιλοξενία σε ικανό αριθμό εκ των μετεχόντων εις την πνευματική αυτή χαρά της προσωπικής του Πεντηκοστής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων