23/02/2024 24/02/2024 Η ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Κόκκινου Μετοχίου Χανίων υποδέχτηκε τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρα Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης το απόγευμα της Πέμπτης 22ας Φεβρουαρίου 2024. Το Ιερό Λείψανο κόμισε στον ως άνω Ιερό Ναό ο διάκονος π. Αστέριος Αποστόλου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το οποίο κατείχε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαραθώνος και...
23 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:27
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2024 - 1:04

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου στο Κόκκινο Μετόχι Χανίων

Διαδώστε:
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου στο Κόκκινο Μετόχι Χανίων

Η ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Κόκκινου Μετοχίου Χανίων υποδέχτηκε τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρα Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης το απόγευμα της Πέμπτης 22ας Φεβρουαρίου 2024.

Το Ιερό Λείψανο κόμισε στον ως άνω Ιερό Ναό ο διάκονος π. Αστέριος Αποστόλου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το οποίο κατείχε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαραθώνος και Γέροντα του, κυρό Μελίτωνα Καβατσίκλη και το οποίο το προσέφερε μόνιμα στο Ναό ως ευλογία.

Αμέσως μετά την υποδοχή στον προαύλειο χώρο του ναού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, ακολούθησε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, τον οποίο πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης και πλήθος Κληρικών και ευσεβών προσκυνητών.

Το παρών έδωσε και η Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ισμήνη Σταυρίδη και εκπρόσωπος των στρατωτικών αρχών.

Με λόγια χαράς και αγάπης ο Ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού π. Ευάγγελος Γενάρης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, τον π. Αστέριο για την μεγάλη ευλογία, τους συνεργάτες και όλο τον κόσμο που συμμετείχε στην χαρά της Ενορίας.

Κατόπιν ο π. Αστέριος χαιρέτησε και εκείνος και μίλησε για την ιστορία του Ιερού Λειψάνου.

Στο κήρυγμα του με Θεολογικό εμπνευσμένο λόγο μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Πολυκάρπου, ενώ ευχαρίστησε τον π. Αστέριο για την ευλογία και τον π. Ευάγγελο για τον συντονισμό καθώς και όλους τους ευσεβείς πιστούς για την προσευχητική τους παρουσία.

(Επιμέλεια βίντεο: Αντώνιος Τζατζάνης)

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων