30/12/2020 30/12/2020 Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε εντολή να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, η οποία ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό. Η εντολή δόθηκε για τα λεγόμενα στο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμά του στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου στη διάρκεια...
30 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2020 - 19:21

Παρέμβαση εισαγγελέα για το κήρυγμα του Μητροπολίτη Κυθήρων

Διαδώστε:
Παρέμβαση εισαγγελέα για το κήρυγμα του Μητροπολίτη Κυθήρων

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε εντολή να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, η οποία ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό. Η εντολή δόθηκε για τα λεγόμενα στο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμά του στον Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου στη διάρκεια του Εσπερινού της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για μια πληροφορία που έλαβε από την γειτονική Ιταλία ότι περιέχεται μέσα στο εμβόλιο προϊόν από εκτρώσεις. 

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε μεταξύ άλλων:  «Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη ότι τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου, έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: “έτσι είναι αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων”. Αυτό όμως είναι μεγάλος λάθος και βεβαίως εκείνος βρίσκεται εκτός της μιας Aγίας Kαθολικής και Aποστολικής Eκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο»”.

Σχετικά άρθρα έχουν δημοσιεύσει από 21 Δεκεμβρίου οι ιταλικές εφημερίδες: libero quotidiano, il messaggero, la stampa και vatican.va.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο με το επίμαχο σημείο της ομιλίας να βρίσκεται στο 5:45.:

O τίτλος της libero quotidiano λέει: «Το άνοιγμα του Βατικανού στο εμβόλιο από έμβρυα εκτρώσεων: αμφιβολίες και αμηχανία».

Η Il messaggero τιτλοφορεί το άρθρο ως εξής: «Βατικανό, ηθικά δεκτή η χρήση εμβολίων από έμβρυα εκτρώσεων» και αναφέρεται στο γεγονός ότι το Βατικανό δέχεται τη χρήση αυτών των εμβολίων παρά την προέλευσή τους…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων