04/04/2023 04/04/2023 Εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 65 ετών, στις 3 Απριλίου 2023, ο πολύ αγαπητός πατήρ Σταύρος Διακοπαναγιώτης επί χρόνια Ιερέας του ΙΝ Αγίου Παύλου Κω, κατά σάρκα αδελφός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ. Το σκήνωμα του π. Σταύρου θα βρίσκεται προς προσκύνηση σήμερα Τρίτη, 4 Απριλίου, από τις 10 π.μ. στον Ι.Ν....
04 Απριλίου, 2023 - 9:27

Εκοιμήθη ο π. Σταύρος Διακοπαναγιώτης, κατά σάρκα αδελφός του Μητροπολίτη Κώου

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο π. Σταύρος Διακοπαναγιώτης, κατά σάρκα αδελφός του Μητροπολίτη Κώου

Εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 65 ετών, στις 3 Απριλίου 2023, ο πολύ αγαπητός πατήρ Σταύρος Διακοπαναγιώτης επί χρόνια Ιερέας του ΙΝ Αγίου Παύλου Κω, κατά σάρκα αδελφός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Το σκήνωμα του π. Σταύρου θα βρίσκεται προς προσκύνηση σήμερα Τρίτη, 4 Απριλίου, από τις 10 π.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου Κω. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 2 το μεσημέρι στον ίδιο ναό και ο ενταφιασμός θα γίνει στο Νέο Κοιμητήριο.

Γόνος ευσεβούς πολύτεκνης Ιερατικής οικογένειας. Γεννήθηκε στην Αντιμάχεια το 1957 και μεγάλωσε σε Αμανιού και Αντιμάχεια στην ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου που επίσης υπηρέτησε επί πολλά χρόνια ο αξέχαστος πατέρας του π. Στέφανος Διακοπαναγιώτης.

Μεγαλωμένος στην εκκλησία, από μικρο παιδί βοηθούσε τον Ιερέα πατέρα του ως παπαδάκι αλλά και ως ψάλτης. Χειροτονήθηκε διάκονος και εν συνεχεία πρεσβύτερος τον Νοέμβριο του 2003 από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Αιμιλιανό.

Διορίστηκε Ιερέας στην ενορία που ήταν ο πατέρας του π. Στέφανος συνεχίζοντας το Ιερατικό έργο. Και από το Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα, διακονούσε στον Ι.Ν Αγίου Παύλου Κω (σε πάντα αρμονική συνύπαρξη με τον π. Περικλή με τον οποίο τους συνέδεε αδελφική αγάπη και ήταν ο τελευταίος με τον οποίο μίλησε στο τηλέφωνο λίγο πριν την κοίμησή του).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων