27/01/2021 27/01/2021 Την αστείρευτη και διαρκή ευγνωμοσύνη του προς όλους τους εκπαιδευτικούς Κώου και Νισύρου θέλησε να εκφράσει ο Σεβασμιώτατος εντόπιος Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ με αφορμή την επερχόμενη εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Ελληνικής Παιδείας. Διαβάστε τις ευχές του: Αγαπητές φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί, Στις 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία και η εκπαιδευτική κοινότητα...
27 Ιανουαρίου, 2021 - 14:54
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2021 - 14:27

Ευχές Μητρ. Κώου και Νισύρου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Διαδώστε:
Ευχές Μητρ. Κώου και Νισύρου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Την αστείρευτη και διαρκή ευγνωμοσύνη του προς όλους τους εκπαιδευτικούς Κώου και Νισύρου θέλησε να εκφράσει ο Σεβασμιώτατος εντόπιος Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ με αφορμή την επερχόμενη εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Ελληνικής Παιδείας.

Διαβάστε τις ευχές του:

Αγαπητές φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί,

Στις 30 Ιανουαρίου η Εκκλησία και η εκπαιδευτική κοινότητα τιμάμε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι εκτός από την αγιότητα του βίου, την ασκητικότητα και την πολύπλευρη κοινωνική δράση που ανέπτυξαν, αναζήτησαν τη γνώση και καλλιέργησαν ιδιαιτέρως την ελληνική παιδεία.
Οι τρεις σοφοί Άγιοι Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος, Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας της Καππαδοκίας, ο Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, αποτελούν διαχρονικά παραδείγματα προς μίμηση. Με τους αγώνες και τις προσπάθειές τους δείχνουν πόσα πολλά μπορούμε να πετύχουμε εάν έχουμε πίστη στον Θεό, αγάπη στον συνάνθρωπο και προσήλωση στα υψηλά ιδανικά της παιδείας και της γνώσεως.
Αστείρευτη και διαρκής είναι η ευγνωμοσύνη μας προς όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν και διαβιούν στην Κω και στη Νίσυρο, είτε αυτοί εργάζονται στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είτε δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό χώρο είτε έχουν αφυπηρετήσει, για όσα μας προσέφεραν και μας προσφέρουν, παρά το ότι εφέτος δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε διά ζώσης.

Ο Μητροπολίτης

† Ο Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων