27/08/2021 27/08/2021 Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελληνίων εξετάσεων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ εξέφρασε με μήνυμα τα συγχαρητήριά του προς τους αποφοίτους των Λυκείων της Κω και της Νισύρου: «Αγαπητά μου παιδιά, Με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ολοκληρώνεται για εκατοντάδες μαθητές της...
27 Αυγούστου, 2021 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2021 - 19:50

Ευχές του Μητροπολίτη Κώου για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων

Διαδώστε:
Ευχές του Μητροπολίτη Κώου για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελληνίων εξετάσεων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ εξέφρασε με μήνυμα τα συγχαρητήριά του προς τους αποφοίτους των Λυκείων της Κω και της Νισύρου:

«Αγαπητά μου παιδιά,

Με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ολοκληρώνεται για εκατοντάδες μαθητές της Κω και της Νισύρου η περίοδος της σχολικής ζωής.

Τα συγχαρητήριά μας είναι θερμά προς όλους εσάς, τους μαθητές των νησιών μας, και μαζί με αυτά οι καρδιακές ευχές μας για πρόοδο και ευημερία στη συνέχεια της ζωής σας.

Όσοι συνεχίσετε τις σπουδές σας πρέπει να έχετε πίστη στον Θεό και προσήλωση στους στόχους σας ώστε να αγωνιστείτε τον καλό αγώνα για την απόκτηση αναγκαίων εφοδίων με επιτυχία και σεβασμό στους εαυτούς σας και στους γονείς σας που κοπιάζουν και αγωνιούν μαζί σας.

Όσοι στραφείτε σε άλλους χώρους και δραστηριοποιηθείτε σε άλλα αντικείμενα, στον τόπο μας ή στο εξωτερικό, να μην λησμονείτε ότι οι ευχές και οι προσευχές μας σας συνοδεύουν με αγάπη και ελπίδα στον Θεό ότι θα επιτύχετε και εσείς τους στόχους σας.

Προσευχόμαστε να μην εγκαταλείψετε τα όνειρά σας!

Προσευχόμαστε να μην δειλιάσετε μπροστά στις δυσκολίες!

Προσευχόμαστε να μην λυγίσετε από τα εμπόδια που, εμείς οι μεγαλύτεροι, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να βάλουμε στον δρόμο σας!

Οι γονείς σας και όλοι οι οικείοι σας στάθηκαν δίπλα σας και σας στήριξαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Μέσα σε προβλήματα και αντιξοότητες που στην αρχή εμοιαζαν ανυπέρβλητες.

Κι όμως πετύχατε! Νικήσατε! Τις ξεπεράσατε!

Η σημερινή ημέρα δείχνει πόσα μπορεί να καταφέρει η αγάπη, η ομόνοια, η συνεργασία με τους γονείς και τους καθηγητές σας. Τα όνειρα είναι δικά σας, αλλά για να τα πραγματοποιήσετε αγωνιστήκατε σε έναν κοινό αγώνα μαζί τους.

Η Εκκλησία μας προτρέπει να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε όλοι μαζί. Ως μία κοινότητα αγάπης, με τον συνεχή αγώνα και την προσπάθεια, κερδίζουμε και την επίγεια ζωή και την αιώνια.

Πραγματοποιούμε τα όνειρά μας και δεν μας τρομάζουν οι αποτυχίες! Εμπιστευόμαστε τον Θεό και ζητάμε το έλεος και την ενίσχυσή Του! Προσευχόμαστε στην Παναγία μας, την Σπηλιανή, να μας στηρίζει και να μας φωτίζει. Προσευχόμαστε στους Αγίους μας να μας δείχνουν τον δρόμο της σωτηρίας.

Καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας!

Θερμά συγχαρητήρια!

Εν Κω, εν τη Ιερά Μητροπόλει, τη 27η Αυγούστου 2021

Μετ’ ευχών διαπύρων και ανυπόκριτης αγάπης

+ Ο ΚΩΟΥ ΚΑΙ ΝΙΣΥΡΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων