15/08/2021 15/08/2021 Στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής στη Νίσυρο ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, που τέλεσε και τον Αρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό χθες το απόγευμα.  Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής και Αρχιερατικός Επίτροπος...
15 Αυγούστου, 2021 - 13:43

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγία τη Σπηλιανή

Διαδώστε:
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγία τη Σπηλιανή

Στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής στη Νίσυρο ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, που τέλεσε και τον Αρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό χθες το απόγευμα.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής και Αρχιερατικός Επίτροπος Νισύρου, Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Καλλιστής και ο Νισύριος Αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιο Καμπούρογλου, ενώ έψαλλε χορός ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Γιαλλούρη.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Έπαρχος Κω και Νισύρου, Ιωάννης Καμπάνης, ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, ο Ταξίαρχος Αστυνομικός διευθυντής, Λουκάς Θάνος, ο Στρατιωτικός διοικητής Νισύρου, ο διοικητής του ΑΤ Νισύρου, εκπρόσωπος της εταιρείας Νισυριακών μελετών και πολλοί προσκυνητές.

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκε η τράπεζα της Παναγίας. Χθες τελέστηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού με τα εγκώμια και το κόλλυβο της Παναγίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου.

Με πληροφορίες από aegeanews.gr

Φωτογραφίες: Giannhs Kiarhs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων