04/11/2020 04/11/2020 Το απόγευμα της Τρίτης 3 Νοεμβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού πραγματοποιήθηκε δέηση για το πρώτο χτύπημα των καμπανών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ανέγνωσε τη σχετική ευχή και εν συνεχεία τελέσθηκε Αρτοκλασία. Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου...
04 Νοεμβρίου, 2020 - 20:11

Ήχησαν για πρώτη φορά οι καμπάνες στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού

Διαδώστε:
Ήχησαν για πρώτη φορά οι καμπάνες στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού

Το απόγευμα της Τρίτης 3 Νοεμβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού πραγματοποιήθηκε δέηση για το πρώτο χτύπημα των καμπανών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ανέγνωσε τη σχετική ευχή και εν συνεχεία τελέσθηκε Αρτοκλασία.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και τόνισε ότι η Νέα Αλικαρνασσός στην Κω αποτελεί τη νέα πόλη του Αγίου Γεωργίου. Ευχαρίστησε τους παρισταμένους, τους Δημάρχους και όσους άλλους βοήθησαν και βοηθούν στην ανέγερση του Ιερού Ναού υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία διασώζει την ψυχή των ανθρώπων και αυτό είναι πάντοτε αναγκαίο.

Στη συνέχεια ομίλησαν ο κ. Εμμανουήλ Τσιγαράς, Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Κω, ο κ. Αλέξανδρος Μαρκόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Κω, και ο κ. Θεοδόσιος Νικηταράς, Δήμαρχος Κω, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμίου.

Στην τελετή παρευρέθησαν, εκτός από τους προαναφερθέντες, κληρικοί της πόλης της Κω, εκπρόσωπος του Λιμενάρχου Κω και πλήθος κόσμου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τη δαπάνη για την εγκατάσταση των κωδώνων ανέλαβε ο Αθηναίος επιχειρηματίας, με μικρασιατικές ρίζες, κ. Μιλτιάδης Ζυμαρίδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων