19/08/2022 19/08/2022 Μετά από δύο χρόνια σιγής πραγματοποιήθηκε στον Φουρφουράη καθιερωμένη συναυλία αλληλεγγύης που σκοπό είχε την ενίσχυση των «Συσσιτίων Εμπεριστάτων» της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων. Η μουσική εκδήλωση έτυχε μεγάλης αποδοχής από εκατοντάδες κατοίκων της περιοχής, και όχι μόνο, που κατέκλισαν το χώρο της εκδήλωσης θέλοντας να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την προνοιακή αυτή...
19 Αυγούστου, 2022 - 20:06

Αντάμωμα αγάπης και αλληλεγγύης η συναυλία για την στήριξη των συσσιτίων της Ι.Μητρόπολης Λάμπης

Διαδώστε:
Αντάμωμα αγάπης και αλληλεγγύης η συναυλία για την στήριξη των συσσιτίων της Ι.Μητρόπολης Λάμπης

Μετά από δύο χρόνια σιγής πραγματοποιήθηκε στον Φουρφουράη καθιερωμένη συναυλία αλληλεγγύης που σκοπό είχε την ενίσχυση των «Συσσιτίων Εμπεριστάτων» της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

Η μουσική εκδήλωση έτυχε μεγάλης αποδοχής από εκατοντάδες κατοίκων της περιοχής, και όχι μόνο, που κατέκλισαν το χώρο της εκδήλωσης θέλοντας να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την προνοιακή αυτή δομή που καλύπτει, εδώ και πολλά χρόνια, τις ανάγκες εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

Με θερμούς λόγους ο Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τόσο τους κατοίκους όσο και τους παραθεριστές που παραβρέθηκαν στο ετήσιο αντάμωμα της αγάπης και της αλληλεγγύης ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους μουσικούς, τους συνεργάτες του και τους εθελοντές για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση της σεμνής αυτής εκδήλωσης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος που χαιρέτησε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ειρηναίο για την ευκαιρία που του έδωσε να παρευρεθεί για πρώτη φορά σ’ αυτή τη όμορφη εκδήλωση.

Τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Ειρηναίο εξέφρασε ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής κ. Γαλάτιος Μοσχονάς για την προσφορά της τοπικής Εκκλησίας στους εμπερίστατους του τόπου μας και της εποχής μας αλλά και για την τιμητική πρόσκληση να αναλάβει το μουσικό πρόγραμμα ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών παρουσιάζοντας παράλληλα έναν-έναν τους μουσικούς.

Αναλυτική αναφορά έγινε από τον Γεν. Διευθυντή του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος» π. Εμμανουήλ Διαμαντάκη, στην ουσιαστική συμβολή των Μεγάλων χορηγών, των λοιπών Χορηγών και των χορηγών επικοινωνίας, στην πραγμάτωση της συναυλίας και τελικά στην επίτευξη του σκοπού της απρόσκοπτης συνέχισης προσφοράς της προνοιακής δομής των Συσσιτίων.

Την σκυτάλη πήρε η δημοσιογράφος κ. Βίκη Βαμιεδάκη που ως παρουσιάστρια της συναυλίας προλογίσε και παρουσίασε κάθε μουσικό κομμάτι ξεχωριστά.

Η πολυμελής ομάδα των καλλιτεχνών που αφιλοκερδώς συγκεντρώθηκε από όλα τα σημεία της Κρήτης, με ορχηστρικό τρόπο απέδωσε τα μουσικά κομμάτια, δίνοντας μηνύματα μουσικής ενότητας και συμπόρευσης σύνολης της κρητικής μουσικής με όλες τις τοπικές παραλλαγές που ομορφαίνουν και διανθίζουν το σύνολο των μουσικών ακουσμάτων κάθε γωνιάς της Κρήτης αποσπώντας τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του κοινού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Κων. Δανδουλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας κ. Τσουρδαλάκης, Ιερείς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.α. Μήνυμα απέστειλε η απουσιάζουσα εκτός Κρήτης Αντιπεριφερειάρχηςτης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων