12/12/2023 12/12/2023 Συγκομιδή ελιάς απο τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Φουρφουρά και προσφορά στα Συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων. Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής και της μαθητικής κοινότητας του Γυμνασίου και του Λυκείου Φουρφουρά και της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων πραγματοποιήθηκε συγκομιδή ελαιοκάρπου. Με πρωτοστάτες...
12 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2023 - 18:14

Συγκομιδή ελιάς από τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Φουρφουρά και προσφορά στα Συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης

Διαδώστε:
Συγκομιδή ελιάς από τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Φουρφουρά και προσφορά στα Συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης

Συγκομιδή ελιάς απο τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Φουρφουρά και προσφορά στα Συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής και της μαθητικής κοινότητας του Γυμνασίου και του Λυκείου Φουρφουρά και της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων πραγματοποιήθηκε συγκομιδή ελαιοκάρπου.

Με πρωτοστάτες τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και σύσσωμης της σχολικής κοινότητας, υπό την καθοδήγηση των Ιερέων π. Παντελεήμονα Διαμαντάκη και π. Αλεξίου Πιπεράκη, συνέβαλαν στη συγκομιδή ελιάς από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος.

Τα 90 κιλά ελαιολάδου που συλλέχθηκε αποδόθηκε απο τους μαθητές στα Συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης προς ενίσχυση των εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

Το όφελος της βιωματικής δράσης είναι πολλαπλό, αφού οι μαθητές βίωσαν την πρωτογενή συγκομιδή και έμαθαν την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Μέσα από τέτοιες δράσεις οι μαθητές αναπτύσσουν κοινωνική ευαισθησία και συνείδηση καθώς μαθαίνουν να συνεισφέρουν θετικά στην κοινότητά τους. Επιπλέον εκτιμούν τη σημασία της συνεργατικότητας και των κοινών προσπαθειών. Μαθαίνουν να σέβονται τις ανάγκες των άλλων και να αποκτούν ενσυναίσθηση και αυτοέλεγχο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων