26/08/2021 26/08/2021 Τα ονομαστήριά του γιόρτασε τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2011, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδούνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.Ειρηναίος. Αυτή την ημέρα ο εορτάζων Μητροπολίτης ιερούργησε στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, Επισκοπείου Φουρφουρά, με συλλειτουργό  τον Σεβ. Μητροπολίτη...
26 Αυγούστου, 2021 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2021 - 21:01

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λάμπης στο Επισκοπείο Φουρφουρά

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λάμπης στο Επισκοπείο Φουρφουρά

Τα ονομαστήριά του γιόρτασε τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2011, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ειρηναίου, Επισκόπου Λουγδούνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.Ειρηναίος.

Αυτή την ημέρα ο εορτάζων Μητροπολίτης ιερούργησε στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, Επισκοπείου Φουρφουρά, με συλλειτουργό  τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Ειρηναίος αναφέρθηκε στη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην απόδοση Αυτής, καθώς επίσης και στον βίο του μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας, Αγίου Ειρηναίου. Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος προσφώνησε κατάλληλα τον πολιό Επίσκοπο. Ακολούθησε κέρασμα του εκκλησιάσματος στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Επισκοπείου Φουρφουρά, ενώ αργότερα παρατέθηκε και γεύμα στο παρακείμενο Πολιτιστικό και Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τον Μητροπολίτη Ειρηναίο επισκέφθηκαν για να του ευχηθούν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, καθώς επίσης και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε ευχές από κληρικούς και πιστούς στο Επισκοπείο Φουρφουρά.

Την παραμονή της εορτής, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Σπηλίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και συμπροσευχομένων των Μητροπολιτών Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και του Βοηθού του Αρχιεπισκόπου, Επισκόπου Κνωσσού κ. Προδρόμου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από rethemnosnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων