25/10/2021 25/10/2021 Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, που πραγματοποιήθηκαν στην Κάλυμνο από την Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Καλύμνου, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Οκτωβρίου 2021. Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 (1η ημέρα των εκδηλώσεων) Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν...
25 Οκτωβρίου, 2021 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2021 - 18:30

Πλήθος κόσμου τίμησε το 1821 στην Κάλυμνο (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου τίμησε το 1821 στην Κάλυμνο (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την ευκαιρία συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821, που πραγματοποιήθηκαν στην Κάλυμνο από την Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Καλύμνου, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Οκτωβρίου 2021.

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 (1η ημέρα των εκδηλώσεων)

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου, όπου ο Μητροπολίτης, ο Θεοφιλέστατος, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και οι προσκεκλημένοι των εορταστικών εκδηλώσεων, υποδέχθηκαν την Ιερά Εικόνα του Ελκομένου εκ της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου, όπου αμέσως μετά ετελέσθη Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, και σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έγιναν:

-Χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παϊσίου.

-Χαιρετισμός Διευθύντριας 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καλύμνου κας Σεβασμίας – Αικατερίνης Κουτσουράη.

-Πανηγυρική ομιλία υπό του Καθηγητού κ. Θεόφιλου Τσουκαλά.

-Θεατρικό Δρώμενο από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεως του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καλύμνου, υπό την επίβλεψη των Εκπαιδευτικών των τάξεων κας Νομικής Καζαβούλη και κ. Νικολάου Παπαθεμελή.

-Επετειακά άσματα από την χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καλύμνου, υπό την διεύθυνση του Μουσικού κ. Παντελή Χριστοδούλου.

-Παραδοσιακοί χοροί από την Γυμνάστρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καλύμνου κα Αγγελική Κουκουβά.

-Προβολή ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα της Επαναστάσεως στην Κάλυμνο από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεως του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καλύμνου.

-Τη Υπερμάχω Στρατηγώ.

-Εθνικός Ύμνος.

-Εγκαίνια εκθέσεως για την Επανάσταση του 1821 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Καλύμνου. Παράθεση κεράσματος.

Φωτοστιγμές από την πρώτη ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων:

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

 

 

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021 (2η ημέρα εκδηλώσεων)

ΙΕΡΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Ώρα 7:30΄ -8:30΄π.μ.: Όρθρος.

Ώρα 8:30΄-10:00΄π.μ.:  Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ώρα 10:00΄π.μ.: Επιμνημόσυνος Δέησις υπέρ αναπαύσεως της ψυχών του Επισκόπου Λέρνης Ιερεμίου Πατελλάκη και πάντων των Καλυμνίων και Δωδεκανησίων Αγωνιστών της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Ώρα 10:15΄π.μ.: Λιτάνευσις Ιερών Εικόνων Ελκομένου και Παναγίας της Κεχαριτωμένης πέριξ του Καθεδρικού Ναού.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

 

 

Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος και τα Μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ναού, θα παρέθεσαν Καλύμνικα κεράσματα.

Οι εκδηλώσεις εντάχθηκαν στο επίσημο πρόγραμμα εορταστικών δράσεων της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021».

Κατά τις ανωτέρω εκδηλώσεις και Ιερές Ακολουθίες τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα υγιειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της διάδοσης της Covid-19.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες – Βίντεο:  “Kalymnos news” Μάμας Χαραμαντάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων