26/03/2020 26/03/2020 Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αποτελεί μεγάλη θρησκευτική εορτή του χριστιανισμού, κατά την οποία ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε την χαρμόσυνη είδηση στην Παναγία μας για την ενσάρκωση του Υιού του Θεού. «Ιδού νυν ευαγγελίζομαι χαράν μεγάλην». Για την Ελλάδα, την Πατρίδα μας, ένα άλλο μεγάλο γεγονός πραγματοποιόταν το 1821, η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης! Ως ημερομηνία...
26 Μαρτίου, 2020 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2020 - 17:06

25η Μαρτίου στα άδεια στασίδια της Καλύμνου

Διαδώστε:
25η Μαρτίου στα άδεια στασίδια της Καλύμνου

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αποτελεί μεγάλη θρησκευτική εορτή του χριστιανισμού, κατά την οποία ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε την χαρμόσυνη είδηση στην Παναγία μας για την ενσάρκωση του Υιού του Θεού. «Ιδού νυν ευαγγελίζομαι χαράν μεγάλην».

Για την Ελλάδα, την Πατρίδα μας, ένα άλλο μεγάλο γεγονός πραγματοποιόταν το 1821, η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης! Ως ημερομηνία κήρυξής της, ορίστηκε η 25η Μαρτίου 1821. Ήθελαν οι ηγήτορες της επανάστασης να ταυτίσουν την ευχάριστη είδηση του Αγγέλου προς τη Θεοτόκο με τον Ευαγγελισμό του Έθνους, που λαχταρούσε με τη βοήθεια του Θεού να γνωρίσει και πάλι την ελευθερία του. Ήταν πεποίθηση των Ελλήνων η συνέργεια του Θεού για την ελευθερία, το πολύτιμο δώρο.

Δυστυχώς φέτος δεν έλαβαν χώρα εκδηλώσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ενοριακό Ναό Ευαγγελίστριας Πόθιας Καλύμνου, τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου οικείου Μητροπολίτου κ.κ Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό τον π. Νικολάου Καζαβούλη και του εφημερίου του Ναού π. Ηλία Μπουζουράκη.

Στο αναλόγιο ο ιεροψάλτης Μανώλης Καζαβούλης και φυσικά τα στασίδια ήταν άδεια από πιστούς, μετά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί.

Χρόνια Πολλά στους απανταχού Έλληνες και σε όλο τον κόσμο υγεία και υπομονή.

 

 

 

 

 

 

Φωτορεπορτάζ : Μάμας Χαραμαντάς

Πηγή: “KALYMNOS NEWS” / ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων