10/06/2023 10/06/2023 Με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας αναφέρεται σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα για την επίσκεψη στο νησί του ρασοφόρου “δήθεν «Αγιορείτη Γέροντα Σάββα Λαυριώτη”,  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ενημερώνει τους πιστούς, πως πρόκειται για πρώην μοναχό του Αγίου Όρους. Η Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι...
10 Ιουνίου, 2023 - 20:02
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2023 - 20:08

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Λέρου περί μοναχού Σάββα Λαυριώτου

Διαδώστε:
Ανακοίνωση της Μητρόπολης Λέρου περί μοναχού Σάββα Λαυριώτου

Με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας αναφέρεται σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα για την επίσκεψη στο νησί του ρασοφόρου “δήθεν «Αγιορείτη Γέροντα Σάββα Λαυριώτη”,  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ενημερώνει τους πιστούς, πως πρόκειται για πρώην μοναχό του Αγίου Όρους.

Η Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ομάδα μεμονωμένων ατόμων Καλυμνίων, άσχετων με την τοπική μας Εκκλησία, ανακοίνωση για την επίσκεψη στο νησί πλανοδίου ρασοφόρου, δήθεν «Αγιορείτη Γέροντα Σάββα Λαυριώτη».

Ο εν λόγω είναι πρώην μοναχός του Αγίου Όρους, ο οποίος έχει αποβληθεί από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας καθ’ όσον είχε θέσει τον εαυτό του εκτός της Εκκλησίας, ερχόμενος σε αντίθεση με τον Καθηγούμενο της Μονής και με ολόκληρη την αδελφότητα.

Μετά την αποπομπή του εξ Αγίου Όρους ο ανωτέρω εξακολουθεί να χρησιμοποιεί καταχρηστικά τον τίτλο του «Αγιορείτη» και «Λαυριώτη» μοναχού, και περιοδεύει κηρύττοντας την ανυπακοή στην Εκκλησία και την απομάκρυνση από αυτήν.

Επισημαίνεται πως ο εν λόγω ρασοφόρος δεν ανήκει στην εκκλησία, αφού δεν μνημονεύει κανέναν ορθόδοξο επίσκοπο. Στο παρελθόν έχει καταφερθεί με τους λόγους του εναντίον συγχρόνων Αγίων της Εκκλησίας μας όπως των οσίων Παϊσίου και Πορφυρίου, ενώ δεν δίστασε να αμφισβητήσει την αυθεντία της διδασκαλίας αρχαίων Πατέρων της Εκκλησίας με πνεύμα εγωϊσμού και ανταρσίας.

Η Ιερά Μητρόπολις εφιστά την προσοχή για την πλάνη του εν λόγω ρασοφόρου και καλεί τους ευσεβείς ορθοδόξους χριστιανούς να απέχουν από συναντήσεις με ομιλητή τον επικίνδυνο αυτόν ρασοφόρο. Όσοι τον ακολουθούν και επικοινωνούν μαζί του θέτουν ουσιαστικά τον εαυτό τους εκτός Εκκλησίας. Προσκαλεί επίσης όσους καλοπροαίρετους πιστούς πλανήθηκαν και τον ακολουθούν να αναθεωρήσουν και να διακόψουν κάθε επαφή μαζί του, επιστρέφοντας στους κόλπους της Κανονικής Μητέρας Εκκλησίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων