22/06/2021 22/06/2021 Ανακοίνωση, που καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος μετά την χοροστασία του στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Βαθύ Καλύμνου χθες, όταν ένας άνδρας και δύο γυναίκες, που βρισκόντουσαν στην είσοδο του Ναού, κρατώντας μεγάλους ξύλινους σταυρούς, του επιτέθηκαν φραστικά, εξέδωσαν σύσσωμοι οι κληρικοί της Καλύμνου. «Εμείς, ο...
22 Ιουνίου, 2021 - 18:01
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2021 - 18:13

Ο Κλήρος της Καλύμνου για την επίθεση στον Μητροπολίτη

Διαδώστε:
Ο Κλήρος της Καλύμνου για την επίθεση στον Μητροπολίτη

Ανακοίνωση, που καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος μετά την χοροστασία του στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Βαθύ Καλύμνου χθες, όταν ένας άνδρας και δύο γυναίκες, που βρισκόντουσαν στην είσοδο του Ναού, κρατώντας μεγάλους ξύλινους σταυρούς, του επιτέθηκαν φραστικά, εξέδωσαν σύσσωμοι οι κληρικοί της Καλύμνου.

«Εμείς, ο Ιερός Κλήρος της νήσου Καλύμνου, πληροφορηθέντες την αήθη και συκοφαντική επίθεση που εδέχθη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Παΐσιος κατά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Βαθέος, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας, ως πράξη απάνθρωπη, αντιχριστιανική και αντιδημοκρατική και εκφράζουμε ομοθυμαδόν την αμέριστη συμπαράστασή μας προς το πρόσωπο του Πνευματικού μας Πατέρα και Ποιμενάρχη. Κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται, ως καταδικαστέα πράξη και αντίθετη προς τη Διδασκαλία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας, μάς βρίσκει και θα μάς βρει αντιμέτωπους. Εκφράζουμε δε τη θλίψη και την αγανάκτησή μας για τους συκοφαντικούς και αήθεις χαρακτηρισμούς, που προσπάθησαν να σπιλώσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, την αναγνωρισμένη από όλους προσφορά στα νησιά της ακριτικής μας Μητροπόλεως, την χρηστοήθεια της ζωής , την ευυποληψία και την εν γένει έντιμον και ευήθη δημόσια παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Παρακαλούμε λοιπόν, τους αγαπητούς μας Χριστιανούς να διασφαλίσουμε πάντες με πνεύμα καταλλαγής και ειρηνεύσεως την αγάπη και κοινωνία μεταξύ μας σε κάθε στιγμή της επί γης παρουσίας μας, πρωτίστως δε κατά την λατρευτική και ευχαριστιακή κοινή σύναξη».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσιος μίλησε για την επίθεση στην κάμερα του kalymnos-news.gr χθες, εκφράζοντας τη λύπη του.

Περιγράφοντας το περιστατικό, ξεκίνησε λέγοντας:

«Προς το τέλος της Θείας λειτουργίας όταν έκανα την απόλυση, είδα δίπλα στο παγκάρι δύο κυρίες να κρατούν σταυρούς ξύλινους κι ένα κύριο με μαύρα γένια ψηλό, να κρατάει ένα παιδάκι στην αγκαλιά του».

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην αήθη φραστική επίθεση που δέχθηκε από τα συγκεκριμένα τρία άτομα, με ακατονόμαστες υβριστικές εκφράσεις.

«Προς το τέλος ακούστηκαν φωνές. Τότε ο κόσμος ακούγοντας τις φωνές έκανε ένα κύκλο και ρωτάω τι θέλετε ρε παιδιά και λένε «είσαι τάδε, είσαι τάδε, είσαι ταδε, τάδε.. ».Με έβρισαν με λόγια που δυστυχώς δεν θέλω να τα πω, γιατί δεν μου ταιριάζουν, γιατί ούτε το ένα είμαι, ούτε το άλλο είμαι, ούτε μασόνος είμαι που ήταν το πρώτο που είπαν».

Η αντίδραση του Σεβασμιωτάτου εκείνη τη στιγμή ήταν να πάει στο Ιερό, ενώ τα εν λόγω άτομα συνέχισαν κάνοντας εξορκισμούς για το Ναό, θεωρώντας ότι είναι μολυσμένος!

Ο Μητροπολίτης, ακούγοντας τους εξορκισμούς, άνοιξε την Ιερά Πύλη και κρατώντας σηκωμένη την ποιμαντορική του ράβδο, τους είπε: «Φύγετε, φύγετε από εδώ μέσα» και ο κόσμος τους έβγαλε έξω. Ο άνδρας επέστρεψε από την πίσω μεριά του Ιερού και συνέχιζε να εκτοξεύει τις ίδιες ύβρεις κατά του Σεβασμιωτάτου.

Όπως ανέφερε ο κ. Παΐσιος, μετά το πέρας του επεισοδίου, τα τρία άτομα πήγαν στο ύψος της Χαλής στον επαρχιακό δρόμο, προφανώς περιμένοντάς τον να περάσει με το αυτοκίνητο. Για την παρουσία τους αυτή, ενημερώθηκε, με αποτέλεσμα να αλλάξει το δρομολόγιό του και να επιστρέψει στην Πόθια από Αργινώντα.

Για το περιστατικό ο Μητροπολίτης ενημέρωσε το ΑΤ Καλυμνίων πρώτα τηλεφωνικά και στη συνέχεια πηγαίνοντας ο ίδιος προσωπικά επιτόπου.

Όπως τόνισε δεν θέλει αν υποβάλλει μήνυση. «Δεν θέλω να κάνω μήνυση. Σήμερα είναι η ημέρα του αγίου Πνεύματος, είναι μία μεγάλη ημέρα για την εκκλησία. Ότι έγινε, έγινε. Τους συγχωρώ πραγματικά. Σαν πατέρας τους συγχωρώ, αλλά δεν θέλω να επαναληφθούν τέτοια πράγματα, όπου πηγαίνει ο Αρχιερέας ο ιερεύς να λέγονται τέτοια πράγματα. Ζήτησα να γίνει μία αυστηρά σύσταση.

Όσον αφορά το θέμα των μασκών, είπε: Δύο μόνο πράγματα λέω: προσοχή και προσευχή. Λυπάμαι που έφυγαν 25 άτομα από τον κορωνοϊό και δεν πήγα στις εξόδιες ακολουθίες τους και το έχω μέσα στην ψυχή μου και πονάω.

Με πληροφορίες από kalymnos-news.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων