23/11/2019 23/11/2019 Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου και παράλληλα εορτάσθηκε η Ημέρα των Ενόπλων μας Δυνάμεων. ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ, στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στις Μυρτιές, την Τετάρτη 20/11, ετελέσθη Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, κ.κ. Παϊσίου, παρουσία πλήθους...
23 Νοεμβρίου, 2019 - 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2019 - 17:46

Εισόδια της Θεοτόκου και Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων στην Κάλυμνο

Διαδώστε:
Εισόδια της Θεοτόκου και Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων στην Κάλυμνο

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου και παράλληλα εορτάσθηκε η Ημέρα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ, στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στις Μυρτιές, την Τετάρτη 20/11, ετελέσθη Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, κ.κ. Παϊσίου, παρουσία πλήθους πιστών.

Την επομένη, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, με κάθε επισημότητα, εορτάστηκε η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Βάσει επισήμου προγράμματος, ετελέσθη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου, και την παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

 

 

 

 

Μετά τη δοξολογία ο υπολοχαγός πεζικού του 5/42 Σ.Ε. «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ» Γκαντάκης Δημήτριος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, αναφερόμενος στη σημασία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και της τεράστιας προσφοράς τους, υπηρετώντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και παράλληλα σε καιρό ειρήνης, υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο.

 

 

Κατόπιν, Εκκλησιαστικές, Πολιτικές καί Στρατιωτικές Αρχές, μετέβησαν στο Ηρώο, όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσαν η Δημοτική Φιλαρμονική και άγημα του 5/42 Συντάγματος.

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ν.Μαμάκας – «Αλήθεια FM»

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων