30/08/2020 30/08/2020 Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας. Στον οικισμό του Ξηροκάμπου Λέρου, και στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου, την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, του...
30 Αυγούστου, 2020 - 18:11
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2020 - 17:44

Εκατοντάδες φανουρόπιτες στη Λέρο και την Κάλυμνο

Διαδώστε:
Εκατοντάδες φανουρόπιτες στη Λέρο και την Κάλυμνο

Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας. Στον οικισμό του Ξηροκάμπου Λέρου, και στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου, την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, του εφημερίου του πανηγυρίζοντος Ναού π. Σεργίου Γουρλά, του Ιερού Κλήρου της νήσου, αλλά και πολλών παρεπιδημούντων ιερέων, που βρέθηκαν στη Λέρο και τίμησαν με την παρουσία τους την ιερά πανήγυρη.

Κατά τον Εσπερινό παρέστη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Αγγέλων μοναχή Παρασκευή, η μοναχή Ευλογία, ο Δήμαρχος Λέρου Μ.Κόλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ι.Θεμέλαρος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολλοί ομογενείς και απόδημοι, και πλήθος ευσεβών πιστών.

Λόγω της πανδημίας και των μέτρων που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν πραγματοποιήθηκε η κατ’ έθος λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Φανουρίου εις τας οδούς του οικισμού.

Η Εικών του Αγίου, βασταζομένη υπό του Δημάρχου κ.Μ.Κόλια και του Αντιπεριφερειάρχου κ.Ι.Θεμέλαρου, τοποθετήθηκε στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας, όπου ο Θεοφιλέστατος, οι Ιερείς, Άρχοντες και Λαός ασπάσθηκαν την Εικόνα και προσευχήθηκαν υπέρ υγείας και θείας βοηθείας.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Στο πανέμορφο και πανοραμικό εορτάζον εξωκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στον περιφερειακό δρόμο στο Μασούρι, και με μεγάλη προσέλευση πιστών, έγινε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, την Τετάρτη 26/8.

Εκατοντάδες οι φανουρόπιτες που έφερε ο κόσμος, οι οποίες μοιράστηκαν στο τέλος, ενώ μεγάλη ήταν η παρουσία ομογενών Καλυμνίων.

Φωτογραφίες από Κάλυμνο:  Ν.Μαμάκας–“Αλήθεια FM”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων