13/05/2023 13/05/2023 Η 9η Μαΐου, καθιερώθηκε ως ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού. Στο  νησί της Καλύμνου με αφορμή τον εορτασμό έγινε γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας  μέχρι και τη δύση του ηλίου της 9ης  Μαΐου  2023. Στις 09:30΄το...
13 Μαΐου, 2023 - 20:53
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2023 - 20:37

Εκδηλώσεις για τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στην Κάλυμνο

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις για τη λήξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στην Κάλυμνο

Η 9η Μαΐου, καθιερώθηκε ως ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού.

Στο  νησί της Καλύμνου με αφορμή τον εορτασμό έγινε γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας  μέχρι και τη δύση του ηλίου της 9ης  Μαΐου  2023.

Στις 09:30΄το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, συμπαραστατούμενου υπό σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της Πόλεως.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην Κεντρική  Πλατεία.

Η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον συνταξιούχο Εκπαιδευτικό κ. Γιαμαίο Εμμανουήλ. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες Μάμας Χαραμαντάς

Kalymnosnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων