28/03/2023 28/03/2023 Εκοιμήθη εν Κυρίω το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023 ο π. Γεράσιμος Ζουμής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο π. Γεράσιμος ήταν γνωστός στη Κάλυμνο καθότι συνέβαλε τα μέγιστα στην ανακαίνιση εκ βάθρων της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου. Ανοικοδόμησε, με την συνδρομή των...
28 Μαρτίου, 2023 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2023 - 17:18

Εκοιμήθη ο μοναχός π. Στέφανος Ζουμής, ανακαινιστής της Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο μοναχός π. Στέφανος Ζουμής, ανακαινιστής της Ι.Μ. Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου

Εκοιμήθη εν Κυρίω το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023 ο π. Γεράσιμος Ζουμής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο π. Γεράσιμος ήταν γνωστός στη Κάλυμνο καθότι συνέβαλε τα μέγιστα στην ανακαίνιση εκ βάθρων της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονος Καλύμνου. Ανοικοδόμησε, με την συνδρομή των απανταχού Καλυμνίων δρόμο, ξενώνες και τον ιερό ναό Αγίου Γερασίμου μέσα στην μονή. Εργάστηκε ακόμα και στην ιεραποστολή στην Αφρική, για αρκετά χρόνια. Τις τελευταίες δεκαετίες, ζούσε στο Άγιο όρος, και ως μεγαλόσχημος μοναχός μετονομάστηκε σε π. Στέφανος. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονταν στην εντατική στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου και κατέληξε».

Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του στο παρεκκλήσι της Μητροπόλεως τη Δευτέρα 27/3.

Ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχή του εν χώρα ζώντων!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων