09/02/2022 09/02/2022 Με κατάνυξη τελέστηκε, την Δευτέρα ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, στον ομώνυμο ενοριακό κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου, στο Βαθύ Καλύμνου. Παρέστησαν εκ των ιερέων ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος, ο εφημέριος π. Μιχαήλ Μακαρούνας, ο π.Εμμανουήλ Οθίτης, ο π.Ισίδωρος Γλυνάτσης, ο π.Απόστολος Χατζηνικολάου, ο π.Μάριος Μίχας και ο...
09 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2022 - 14:15

Έλαβε τον Χρυσούν Σταυρόν για την προσφορά της στην Εκκλησία

Διαδώστε:
Έλαβε τον Χρυσούν Σταυρόν για την προσφορά της στην Εκκλησία

Με κατάνυξη τελέστηκε, την Δευτέρα ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, στον ομώνυμο ενοριακό κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου, στο Βαθύ Καλύμνου.

Παρέστησαν εκ των ιερέων ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος, ο εφημέριος π. Μιχαήλ Μακαρούνας, ο π.Εμμανουήλ Οθίτης, ο π.Ισίδωρος Γλυνάτσης, ο π.Απόστολος Χατζηνικολάου, ο π.Μάριος Μίχας και ο Διάκονος Σταύρος Μάρθας.

Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν οι κ.κ. Σπυρίδων Ζαΐρης, Ποσειδών Ζαΐρης και Χαράλαμπος Ζαχαρίου, όπου και απέδωσαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τους ιερούς ύμνους. Μετά το πέρας του Εσπερινού προσφέρθηκαν παραδοσιακοί λουκουμάδες.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου κ. Παϊσίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου ο Σεβασμιώτατος απένειμε τον Χρυσούν Σταυρόν της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου, στην κ. Καλοτίνα Μάρακα, επί χρόνια ενεργό μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Ενορίας, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ευαρέστηση της τοπικής Εκκλησίας για την πολύτιμη προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και μεταφέροντας με την κίνηση αυτή τον ολόθερμο σεβασμό προς το πρόσωπό της όλης της τοπικής εκκλησιαστικής κοινότητας του Βαθέως.

Φωτογραφίες: Ενορία Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου Βαθέως Καλύμνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων