18/06/2021 18/06/2021 Την Πέμπτη 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή των θυρανοιξίων του ναϋδρίου που είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου, στην περιοχή «Σκουμπάρδα» στη Λέρο, ενός παλαιού κτίσματος που χάρη στη φιλοτιμία πολλών κατοίκων και με τις ευλογίες του Μητροπολίτου Λέρου την επιστασία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του εφημερίου π. Σεργίου Γουρλά, μετατράπηκε σε...
18 Ιουνίου, 2021 - 10:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2021 - 10:39

Ένα παλιό κτίσμα μετατράπηκε σε ναΰδριο στη Λέρο

Διαδώστε:
Ένα παλιό κτίσμα μετατράπηκε σε ναΰδριο στη Λέρο

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή των θυρανοιξίων του ναϋδρίου που είναι αφιερωμένο στην Ανάληψη του Κυρίου, στην περιοχή «Σκουμπάρδα» στη Λέρο, ενός παλαιού κτίσματος που χάρη στη φιλοτιμία πολλών κατοίκων και με τις ευλογίες του Μητροπολίτου Λέρου την επιστασία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του εφημερίου π. Σεργίου Γουρλά, μετατράπηκε σε ένα ωραιότατο ναΰδριο.

Τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος, με την συμμετοχή του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και των Ιερέων π. Νικοδήμου Φωκά, Αρχιερατικού Επιτρόπου, π. Σεργίου Γουρλά και π. Γεωργίου Γαμπιέρη.

Μετά το πέρας των θυρανοιξίων, ο Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Εσπερινό. Στην ομιλία του συνεχάρη τον Θεοφιλέστατο, τον π. Σέργιο και όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην αναστήλωση του κτιρίου, και ευχήθηκε ο ναός να είναι στερεωμένο εις αιώνας αιώνων και οι προσκυνητές να βρίσκουν την ηρεμία και την γαλήνη και προπάντων να επικοινωνούν με τον Κύριο.

Την τελετή των θυρανοιξίων παρακολούθησαν αρκετοί πιστοί, ενώ στον Εσπερινό παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Ι. Θεμέλαρος, ο Δήμαρχος Μιχ. Κόλιας και ο πρόεδρος ΔΗΛΙΤΑΠ Ν.Μπίλλης.

Φωτογραφίες-βίντεο: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων