26/07/2021 26/07/2021 Στο ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, στο Άργος Καλύμνου, το εσπέρας της Κυριακής 25-7-2021, ετελέσθη ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό ιερέων της νήσου, παρουσία πολλών πιστών. Στιγμιότυπα από τον Εσπερινό της Αγίας Παρασκευής, στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο, στην περιοχή Άργος Καλύμνου:      ΣΤΗ ΛΕΡΟ Στον επιβλητικό,...
26 Ιουλίου, 2021 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 16:50

Η Κάλυμνος και η Λέρος τιμούν την Αγία Παρασκευή (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Κάλυμνος και η Λέρος τιμούν την Αγία Παρασκευή (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, στο Άργος Καλύμνου, το εσπέρας της Κυριακής 25-7-2021, ετελέσθη ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό ιερέων της νήσου, παρουσία πολλών πιστών.

Στιγμιότυπα από τον Εσπερινό της Αγίας Παρασκευής, στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο, στην περιοχή Άργος Καλύμνου:

 

 

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Στον επιβλητικό, ιστορικό – παλαιό μητροπολιτικό Ναό της Λέρου, την Αγία Παρασκευή, ετελέσθη με θρησκευτική λαμπρότητα, την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

 

 

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά και ιερέων της νήσου, παρουσία του Δημάρχου κ.Μ.Κόλια και πολλών πιστών.

 

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο.

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε Ιερά Παράκληση.

 

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Ισίδωρος Λιβανός και Πέτρος Κουτούζος.

 

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στον αύλειο χώρο του Ναού, ο Θεοφιλέστατος εμοίρασε άρτο στο εκκλησίασμα.

 

Στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία, εντός του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής αναρτήθηκε η Ελληνική Σημαία την οποία ύψωσε ο ήρωας παπα-Αναστάσης Ζαφειρόπουλος την εποχή της Ιταλοκρατίας. Μετά απ’ αυτή την πράξη του συνελήφθη και εστάλη εξόριστος στη Ρόδο.

 

 

Κατά την τελετή έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στη Λέρο, μετά την είδηση για την Ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με την Μητέρα Ελλάδα (7 Μαρτίου 1947). Διακρίνεται ο παπα-Αναστάσης Ζαφειρόπουλος να κρατά την Ελληνική Σημαία που είχε υψώσει επί Ιταλοκρατίας.

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες-βίντεο από Κάλυμνο:  Νίκος Μαμάκας «Αλήθεια FM».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων