02/02/2022 02/02/2022 Η σημερινή γιορτή της Χριστιανοσύνης είναι αφιερωμένη στην έλευση του μικρού Χριστού στον Ναό των Ιεροσολύμων και της υποδοχής του από τον πρεσβύτη ιερέα Συμεών. Εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, μαζί με την ανάμνηση του γεγονότος του καθαρισμού της Παναγίας από τη λοχεία (σαραντισμός).   ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ Το απόγευμα της Τρίτης 1-2-2022, στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:25
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 23:03

Εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στην Κάλυμνο και στη Λέρο

Διαδώστε:
Εορτασμός της Υπαπαντής του Κυρίου στην Κάλυμνο και στη Λέρο

Η σημερινή γιορτή της Χριστιανοσύνης είναι αφιερωμένη στην έλευση του μικρού Χριστού στον Ναό των Ιεροσολύμων και της υποδοχής του από τον πρεσβύτη ιερέα Συμεών. Εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, μαζί με την ανάμνηση του γεγονότος του καθαρισμού της Παναγίας από τη λοχεία (σαραντισμός).

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Το απόγευμα της Τρίτης 1-2-2022, στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου Καλύμνου, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου, και την προσέλευση πολλών πιστών.

Στιγμιότυπα από τον Εσπερινό:

Βίντεο: Kalymnos news

 

ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Στο εορτάζον ιερό παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Κυρίου στη Λέρο, της Ενορίας του Ι. Μητροπολιτικού Ναού «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», το απόγευμα της Τρίτης 1/2/2022, τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του πρεσβυτέρου π. Γεωργίου Γαμπιέρη, με την παρουσία ολίγων πιστών, λόγω των ισχυόντων μέτρων.

Το ιερό αυτό παρεκκλήσιο ευρίσκεται εκατέρωθεν του αυλείου χώρου του Μητροπολιτικού Ναού της Λέρου, το οποίο κατόπιν οδηγιών του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Παϊσίου και πολύμηνων εργασιών και παρεμβάσεων, μετατράπηκε σε ένα ωραιότατο και καλαίσθητο παρεκκλήσιο, του οποίου τα θυρανοίξια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος στις 24-1-2016, και αφιερώθηκε στην Υπαπαντή του Κυρίου.

 

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων