16/08/2022 16/08/2022 Με μεγάλη κατάνυξη και την παρουσία πολλών προσκυνητών, ντόπιων και ομογενών, έγινε ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κάλυμνο. «Το Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Θεοτόκου, εορτάστηκε σε πολλά παρεκκλήσια, όπως στην Παναγία Κυρά-Ψηλή στο Βαθύ Καλύμνου, στην Παναγία την Χρυσοχεριά στο Κάστρο της Ενορίας Αγίου Αθανασίου, στην Παναγία Φανερωμένη της Ενορίας...
16 Αυγούστου, 2022 - 16:42
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2022 - 16:32

Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κάλυμνο

Διαδώστε:
Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κάλυμνο

Με μεγάλη κατάνυξη και την παρουσία πολλών προσκυνητών, ντόπιων και ομογενών, έγινε ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Κάλυμνο.

«Το Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Θεοτόκου, εορτάστηκε σε πολλά παρεκκλήσια, όπως στην Παναγία Κυρά-Ψηλή στο Βαθύ Καλύμνου, στην Παναγία την Χρυσοχεριά στο Κάστρο της Ενορίας Αγίου Αθανασίου, στην Παναγία Φανερωμένη της Ενορίας Αγίου Μάμαντος, στην Παναγιά του Γλυκιού της Ενορίας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι, στην ενορία Αρχαγγέλου, στην ενορία Αναστάσεως, κ.α.

Ο Εσπερινός την παραμονή της Παναγίας 14 Αυγούστου 2022, τελέστηκε στην Παναγία του Γλυκιού, στην Πόθια Καλύμνου από τον Εφημέριο π. Κων/νος Σμαλιός. Μετά το εσπερινό μοιράστηκαν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες.

Ακόμη, παραμονή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις 9 το βράδυ τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Καστρομονάστηρο της Παναγίας Κυραψηλής στο Βαθύ Καλύμνου.

Τον εσπερινό τέλεσε ο εφημέριος π. Μιχαήλ Μακαρούνας. Μετά τον εσπερινό ακολούθησε Ιερά αγρυπνία στο Ιερό σπήλαιο.

Την επομένη, στις 12 το μεσημέρι τελέσθηκε δέηση στην ιερά Ελιά και μεταφορά της εικόνας της Παναγίας Κυραψηλή στο Ιερό Κάθισμα της στο Μετόχι, όπου θα προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους παραδοσιακό μουούρι, δωρεάν των βοσκών του Βαθέως που ετοίμασαν οι Ενορίτισσες.

Ανήμερα της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου τελέστηκε θεία λειτουργία παρουσία πολλών πιστών στην εορτάζουσα εκκλησία «Παναγιά η Κυρά» στο Άργος Καλύμνου.

 

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως.

Φωτογραφίες – Βίντεο : Μάμας Χαραμαντάς-Kalymnos news-Ν.Μαμάκας-«Αλήθεια FM»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων