17/07/2020 17/07/2020 Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου.   ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Το εσπέρας της παραμονής, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στις 7 το απόγευμα, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου μας...
17 Ιουλίου, 2020 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 20:35

Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στα γαλανά της Λέρου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στα γαλανά της Λέρου (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου.

 

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Το εσπέρας της παραμονής, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στις 7 το απόγευμα, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, με την συμμετοχή του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.Παϊσίου, του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου π.Νικοδήμου, του εφημερίου του Ιερού Ναού π.Σωφρονίου, του Ιερού Κλήρου της Νήσου, αλλά και πολλών παρεπιδημούντων ιερέων από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδος.

 

 

Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, καθώς και οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.

 

 

Τον θείο λόγο, κήρυξε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, ο οποίος ανεφέρθη στον βίο της Αγίας Μαρίνας και προέτρεψε τις σύγχρονες μητέρες να ακολουθήσουν την βιωτή της Αγίας.

Τέλος ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε «χρόνια πολλά» και η Αγία Μαρίνα να σκέπει τους όπου γης Λερίους αδελφούς μας, ενώ για πολλοστή φορά τόνισε την ανάγκη για εφαρμογή των υγιεινομικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού.

 

 

Στα Ιερά Αναλόγια έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες μας υπό την διεύθυνση του Αναστασίου Χατζηλάρη και Ραφαήλ Χατζηλάρη.

 

 

Εφαρμόζοντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και επιστημονικών επιτροπών για την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Μητροπολίτης αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Μαρίνας, όπως συνηθίζετο κατ’ έθος, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός ατόμων.

 

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε Ιερά Παράκληση.

 

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουλίου 2020, ετελέσθη ο Όρθρος και η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου κ.Παϊσίου, του Θεοφ.Επισκόπου Στρατονικείας κ.Στεφάνου, πολλών ιερέων της νήσου αλλά και παρεπιδημούντων, και του ιεροδιακόνου Ιωάννου.

 

 

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Προικοννήσου κ.Ιωσήφ εχειροθέτησε εις Αναγνώστην τον ευλαβέστατο νεαρό Γαβριήλ Ταχλιαμπούρη, τέκνο πολύτεκνης και ευσεβούς οικογενείας, ο οποίος από ετών είναι κοντά στην Εκκλησία.

Τον θείο λόγο κατά την Θ.Λειτουργία, κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου.

 

 

Οι χοροί των καλλίφωνων ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των πρωτοψαλτών κ.Αναστασίου και Ραφαήλ Χατζηλάρη, έψαλλαν θαυμάσια με τις χορωδίες τους, αποδίδοντας με βυζαντινό λέρικο ύφος τους ύμνους και τα τροπάρια της Αγίας και ύψωσαν πνευματικά το εκκλησίασμα, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία.

 

Ο νεαρός Αναγνώστης Γαβριήλ, αναγιγνώσκει το Σύμβολο της Πίστεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη μικρή περιφορά της εικόνος της Αγίας Μαρίνης στην κεντρική οδό της πόλεως, πλησίον του Ναού.

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων