26/07/2022 26/07/2022 Στη Λέρο Στον επιβλητικό, ιστορικό – παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Λέρου, την Αγία Παρασκευή, ετελέσθη με θρησκευτική λαμπρότητα, την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, και...
26 Ιουλίου, 2022 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2022 - 23:06

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής σε Λέρο και Κάλυμνο

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Παρασκευής σε Λέρο και Κάλυμνο

Στη Λέρο

Στον επιβλητικό, ιστορικό – παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Λέρου, την Αγία Παρασκευή, ετελέσθη με θρησκευτική λαμπρότητα, την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, και των ιερέων π. Σωφρονίου Χατζηλάρη, π. Σεργίου Γουρλά, π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη και π. Γεωργίου Γαμπιέρη, παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ.Μ.Κόλια και πολλών πιστών.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Ισίδωρος Λιβανός, Όθων Χατζηλάρης, Άγγελος Αγγελίδης, Πέτρος Κουτούζος.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ ευχαρίστησε τους παρισταμένους κληρικούς, τους τοπικούς άρχοντες και όλους τους πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν, με ευσέβεια και αγάπη, την μνήμη της Αγίας.

Το πρωΐ της Τρίτης 26 Ιουλίου 2022, ετελέσθη ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου.

Επιμέλεια-φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας

 

Στην Κάλυμνο

Στο γραφικό εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Άργος Καλύμνου, ετελέσθη με θρησκευτική λαμπρότητα, το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2022, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο εκ Καλύμνου καταγόμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάρδεων κ. Ευάγγελος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένων υπό ιερέων της νήσου. Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δ. Διακομιχάλης, ενώ τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάρδεων κ. Ευάγγελο για την παρουσία του στην γενέτειρά του.

Το πρωΐ της Τρίτης 26 Ιουλίου 2022, ετελέσθη ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στιγμιότυπα από τον Εσπερινό:

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως, Καλύμνου και Αστυπαλαίας

Φωτογραφίες-βίντεο: Νίκος Μαμάκας «Αλήθεια FM»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων