06/09/2020 06/09/2020 Εορτάστηκε στην Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων στην περιοχή Άγιος Πέτρος της Λέρου το “Εν Χώναις Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ”. Το Σάββατο τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου και του π. Ιωάννου. Κατά τον Εσπερινό παρέστη η Προεστώσα της Ιεράς...
06 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2020 - 15:02

Η εορτή του Εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Λέρο

Διαδώστε:
Η εορτή του Εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Λέρο

Εορτάστηκε στην Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων στην περιοχή Άγιος Πέτρος της Λέρου το “Εν Χώναις Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ”. Το Σάββατο τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου και του π. Ιωάννου.

Κατά τον Εσπερινό παρέστη η Προεστώσα της Ιεράς Μονής, μοναχή Παρασκευή και η μοναχή Ευλογία, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας, ο αντιδήμαρχος κ. Άκης Γρεκός, ο πρόεδρος ΔΗΛΙΤΑΛ κ. Ν. Μπίλλης και πολλοί πιστοί.

Κατά την μοναστηριακή τάξη ετελέσθη η αρτοκλασία. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, ο οποίος μετέφερε τις Πατριαρχικές Ευχές και Ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος έθεσε τον θεμέλιο λίθο της Ιεράς Μονής το 1994. Κατόπιν αναφέρθηκε στο «εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ», τονίζοντας ότι οι σημερινοί άνθρωποι πρέπει να είμαστε μονιασμένοι και να έχουμε πίστη, ώστε να μην είμαστε επιρρεπείς στην αμαρτία. Και αν συμβαίνουν σήμερα αυτά που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, δηλαδή εάν υπάρχει αυτή η παγκόσμια αναταραχή, τούτο συμβαίνει διότι ο άνθρωπος απομακρύνθηκε από τον Θεό.

Στο ψαλτήριο έψαλλαν κατανυκτικά και με λέρικο βυζαντινό ύφος ο π. Νικόλαος και οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Αναστάσιος Χατζηλάρης και Ισίδωρος Λιβανός.

Το πρωί της Κυριακής 6/9 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων