07/01/2023 07/01/2023 Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε η Σύναξη του Τιμίου ενδόξου προφήτου και βαπτιστού Ιωάννου, στην ομώνυμη ενορία Χώρας Καλύμνου. Το εσπέρας της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλιας κ.κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Αντωνίου Μακρυλλού και πολλών Ιερέων της Νήσου,...
07 Ιανουαρίου, 2023 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2023 - 21:22

Η Κάλυμνος γιόρτασε τη Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου

Διαδώστε:
Η Κάλυμνος γιόρτασε τη Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου

Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε η Σύναξη του Τιμίου ενδόξου προφήτου και βαπτιστού Ιωάννου, στην ομώνυμη ενορία Χώρας Καλύμνου.

Το εσπέρας της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2023, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλιας κ.κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Αντωνίου Μακρυλλού και πολλών Ιερέων της Νήσου, και την παρουσία των τοπικών Αρχών και αρκετών πιστών. Οι καλλίφωνοι χοροί των ιεροψαλτών έδωσαν τον λαμπρό πανηγυρικό τόνο με τον θαυμάσιο καλυμνιακό τρόπο απόδοσης των ύμνων.

Ο Μητροπολίτης μας στο σύντομο κήρυγμά του εξήρε την σεβασμία μορφή του Τιμίου Προδρόμου, του οποίου η προφητική φωνή είναι λίαν επίκαιρη στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων