04/06/2023 04/06/2023 Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία πανηγυρίζει την Γενέθλιο ημέρα της, εορτάσθηκε με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας. Την πρωΐαν της Κυριακής (4-6-2023), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Παΐσιος, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λέρου και εν συνεχεία προέστη της Ακολουθίας...
04 Ιουνίου, 2023 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2023 - 14:42

Η Κυριακή της Πεντηκοστής στη Λέρο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Πεντηκοστής στη Λέρο (ΦΩΤΟ)

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία πανηγυρίζει την Γενέθλιο ημέρα της, εορτάσθηκε με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας.

Την πρωΐαν της Κυριακής (4-6-2023), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Παΐσιος, ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λέρου και εν συνεχεία προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού αναγιγνώσκοντας κατά την τάξιν τις Ευχές της Γονυκλισίας. Μετά του Μητροπολίτου συλλειτούργησε ο εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος Ταχλιαμπούρης, ενώ στο ιερό αναλόγιο έψαλαν ο πρωτοψάλτης Ελευθέριος Χατζηλάρης και οι ιεροψάλται Άγγελος Αγγελίδης και Ιωάννης Γκιουζέππος.

Στην ομιλία του προς τους ευλαβείς χριστιανούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο σωτηριώδες γεγονός της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, τονίζοντας ότι «τα διάφορα δεινά που περνάει η ανθρωπότητα είναι απόρροια της απομάκρυνσης του ανθρώπου από τον Θεό, ενώ συνέστησε ενότητα, αγάπη, αλήθεια. Η Εκκλησία είναι η μόνη πηγή σωτηρίας πού φωτίζει, αγιάζει, και χειραγωγεί στη σωτηρία τους πιστούς και τους οδηγεί στην ουράνιο Πολιτεία».

Ανάμεσα στο πυκνό εκκλησίασμα που κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό ήταν και ο Δήμαρχος Μ.Κόλιας, καθώς και ο πρόεδρος και 50 μέλη του φιλανθρωπικού συλλόγου «Παναγία η Ελεημονήτρια» Κρεμαστής Ρόδου, οι οποίοι προσέφεραν αρτοκλασία.

Αμέσως μετά την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών ο Εφημέριος του Ναού και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, προς τιμήν του Μητροπολίτου και των εκδρομέων της Ρόδου, παρέθεσαν δεξίωση στον αύλειο χώρο του Ναού.

Δείτε το φωτορεπορτάζ:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων