25/09/2019 25/09/2019 Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου για τον εορτασμό του Αγίου: Το εσπέρας της Τετάρτης 25/9 και ώρα 6ην απογευματινή, θα μεταφερθεί με πομπή, από τήν Ιερά Μονή της Παναγίας...
25 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2019 - 11:24

Η μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λέρο

Διαδώστε:
Η μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Λέρο

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου για τον εορτασμό του Αγίου:

Το εσπέρας της Τετάρτης 25/9 και ώρα 6ην απογευματινή, θα μεταφερθεί με πομπή, από τήν Ιερά Μονή της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, η θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, και θα τεθεί σε προσκύνηση των πιστών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λακκίου Λέρου,  όπου και θα τελεστεί, ο κατ’ έτος Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου.

Τήν πρωΐαν της Πέμπτης 26/9 και ώρα 7:00΄, θα τελεστεί ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, και εν συνεχεία ώρα 10:30΄π.μ., θα ψαλεί η Επίσημος Δοξολογία, βάσει του προγράμματος της ΥΝΤΕΛ, διά την 76η επέτειο καταβύθισης του ένδοξου Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα», και θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του Κυβερνήτου, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Ναυτών, των εν θαλάσση ηρωϊκώς πεσόντων υπέρ Πατρίδος, κατά την αποφράδα εκείνη ημέρα της 26ης Σεπτεμβρίου 1943.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς συμπατριώτες μας όπως προσέλθουν στην Ιερά Πανήγυρη και στις εκδηλώσεις της επετείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων