17/08/2019 17/08/2019 Την Παρασκευή 16 Αυγούστου η Εκκλησία τίμησε την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία. Κατά το έθος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου, ευρισκόμενος στην Αστυπάλαια για την εορτή της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, εόρτασε και τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγιάς όπου φυλάσσεται...
17 Αυγούστου, 2019 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2019 - 11:26

Η μνήμη του Αγίου Γερασίμου στην Αστυπάλαια

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Γερασίμου στην Αστυπάλαια

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου η Εκκλησία τίμησε την μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία.

Κατά το έθος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου, ευρισκόμενος στην Αστυπάλαια για την εορτή της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, εόρτασε και τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγιάς όπου φυλάσσεται η Ιερά Εικών του Οσίου, την οποία τοποθέτησε στον Αρχιερατικό του Θρόνο, κάτω από την Εικόνα του Σωτήρος Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος θέλοντας να τιμήσει τον Άγιο χοροστάτησε από του παραθρονίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, την οποία τέλεσε ιεροπρεπώς ο Αρχιμανδρίτης π. Γεδεών, ευλογήθηκαν οι άρτοι και ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο αναφερθείς στον βίο και τα θαύματα του Αγίου, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αστυπαλαίας π. Δημητρίου και ευσεβούς εκκλησιάσματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων