31/01/2022 31/01/2022 Αρχιερατικό μνημόσυνο για τα 26 χρόνια από την κορύφωση της κρίσης των Ιμίων τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πόθιας στην Κάλυμνο. Η Ιερά Μητρόπολη Λέρου,  Καλύμνου και Αστυπάλαιας, καθώς και όλο το νησί, όπως κάθε χρόνο, τίμησε και φέτος τη μνήμη των 3 ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα...
31 Ιανουαρίου, 2022 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2022 - 15:21

Κάλυμνος: Αρχιερατικό μνημόσυνο και τρισάγιο για τους πεσόντες των Ιμίων

Διαδώστε:
Κάλυμνος: Αρχιερατικό μνημόσυνο και τρισάγιο για τους πεσόντες των Ιμίων

Αρχιερατικό μνημόσυνο για τα 26 χρόνια από την κορύφωση της κρίσης των Ιμίων τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πόθιας στην Κάλυμνο. Η Ιερά Μητρόπολη Λέρου,  Καλύμνου και Αστυπάλαιας, καθώς και όλο το νησί, όπως κάθε χρόνο, τίμησε και φέτος τη μνήμη των 3 ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού, που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση του ελικοπτέρου και την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την πατρίδα τη νύχτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996.

Μετά το μνημόσυνο στο οποίο προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος από τον κλήρο του νησιού, τελέστηκε και τρισάγιο στο μνημείο.

Παρόντες στο Αρχιερατικό μνημόσυνο και στο τρισάγιο, που ακολούθησε στο μνημείο των 3 Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, ήταν: ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, οι επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος και Ιωάννης Γαλουζής, ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Γαβαλάς, η Αντιδήμαρχος Ρένα Μαγκάκη, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου, Κατερίνα Εμμανουήλ.

Να σημειώσουμε ότι τελικά δεν παρέστη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, όπως είχε ανακοινωθεί, αφού για υπηρεσιακούς λόγους η έλευση του στην Κάλυμνο ακυρώθηκε.

Από στρατιωτικής πλευράς παρέστησαν: ο Ταξίαρχος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Θεοδόσης Τριαντάφυλλος, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας, ο Διοικητής του ΤΕΘ Καλύμνου, ο επιτελής Ανχης Δημόπουλος Κωνσταντίνος και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.

Από το Ναυτικό ήταν ο Διοκητής του Ναυτικού Σταθμού Κω Πλοίαρχος ΠΝ Γεώργιος Σταματογιάννης.

Από πλευράς ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, ο Διοικητής της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Παντελής Χαμέτης, ο Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Διονύσιος Κλάδης και ο Υπολιμενάρχης Υποπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Γαλουζής.

Από το ΑΤ Καλύμνου παρέστη ο Διοικητής Αστυνόμος β’ Ευάγγελος Καραθάνος.

Από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό ο Διοικητής Υποπυραγός ΠΣ Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος.

Οι πεσόντες ήταν: ο κυβερνήτης, υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο ομόβαθμος συγκυβερνήτης Παναγιώτης Βλαχάκος και ο χειριστής πτητικών συσκευών, αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων