17/05/2023 17/05/2023 Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 14 Μαΐου 2023, ο Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Λέρου, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, ο οποίος με αφορμή την περικοπή του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου, μίλησε για το “ύδωρ το...
17 Μαΐου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2023 - 19:28

Κυριακή της Σαμαρείτιδος στη Λέρο

Διαδώστε:
Κυριακή της Σαμαρείτιδος στη Λέρο

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 14 Μαΐου 2023, ο Μητροπολίτης Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Λέρου, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, ο οποίος με αφορμή την περικοπή του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου, μίλησε για το “ύδωρ το ζων” που δίδει ο Κύριος στη Σαμαρείτιδα και διά μέσου αυτής στον άνθρωπο της κάθε εποχής, ώστε να ξεδιψάσει και να κυριαρχήσει στη ζωή των ανθρώπων η πνευματική πληρότητα. Τόνισε ότι ο Σωτήρας του κόσμου θυσιάστηκε για εμάς και μέσω της Σαμαρείτιδος αποκαλύπτεται σ’ όλη την ανθρωπότητα το μήνυμα της αλήθειας και της ζωής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων