08/05/2022 08/05/2022 Με εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε την Κυριακή των Μυροφόρων, υπό του Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαία κ. Παϊσίου, η χειροτονία εις Πρεσβύτερον, του μέχρι σήμερα ιεροδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Σταύρου Μάρθα, στον εορτάζοντα ενοριακό ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καλύμνου. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος...
08 Μαΐου, 2022 - 20:07
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2022 - 20:02

Κυριακή των Μυροφόρων και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία στη Μητρόπολη Λέρου

Διαδώστε:
Κυριακή των Μυροφόρων και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία στη Μητρόπολη Λέρου

Με εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε την Κυριακή των Μυροφόρων, υπό του Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαία κ. Παϊσίου, η χειροτονία εις Πρεσβύτερον, του μέχρι σήμερα ιεροδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Σταύρου Μάρθα, στον εορτάζοντα ενοριακό ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Καλύμνου.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου π. Νικολάου Καζαβούλη και ιερέων της νήσου Καλύμνου.

Την χειροτονία παρακολούθησαν συγγενείς και φίλοι του νέου πρεσβυτέρου, και πλήθος πιστών.

Σύμφωνα με το τυπικό ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τον ιεροδιάκονο στην Ωραία Πύλη, και στη συνέχεια εισήλθε στο Ιερό. Στην Αγία Τράπεζα ο Σεβασμιώτατος του διάβασε τις ευχές, ενώ ο π. Σταύρος ήταν γονατιστός. Μετά, στην Ωραία Πύλη, ο π. Σταύρος ενεδύθη τα ιερατικά άμφια που του έδινε ο Σεβασμιώτατος.

Σε κάθε ένα από αυτά ο Σεβασμιώτατος αναφωνούσε «άξιος», και όλο το εκκλησίασμα επαναλάμβανε μεγαλοφώνως «άξιος».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και το Ιερό Μυστήριο της Χειροτονίας, ο π. Σταύρος μοίρασε το αντίδωρο στους πιστούς, και δέχθηκε τις ευχές ολοκλήρου του εκκλησιάσματος.

Ο π. Σταύρος Μάρθας, τυγχάνει γόνος ευσεβούς οικογενείας, είναι απόφοιτος της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής, ενώ διακρίνεται για το θυσιαστικό πνεύμα και την αγάπη για το Χριστό, την Εκκλησία και τον συνάνθρωπο.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Παϊσίου, ο π. Σταύρος Μάρθας, θα διακονήσει ως εφημέριος στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Καλύμνου.

Κυριακή των Μυροφόρων στη Λέρο

Την Κυριακή των Μυροφόρων, στον ενοριακό Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού Λέρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου π. Νικοδήμου Φωκά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος απηύθυνε εόρτιες ευχές στον π. Νικόδημο, πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Αρχιερατικό Επίτροπο εν Λέρω, ο οποίος σήμερον άγει τα ονομαστήριά του (Νικοδήμου του νυχτερινού μαθητού). Ευχές εδέχθη και απ΄ όλο το εκκλησίασμα.

Επιμέλεια-φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες από Κάλυμνο: αρχείο Ιεράς Μητροπόλεως

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων