29/04/2024 29/04/2024 Την Κυριακή των Βαΐων, σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας τελέσθηκε Θεία Λειτουργία. Στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου, ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο του Ναού π. Αμφιλόχιο Σακαλέρο Συμμετείχαν...
29 Απριλίου, 2024 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2024 - 16:41

Κυριακή των Βαΐων και επέτειος του «Πετροπολέμου» στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου

Διαδώστε:
Κυριακή των Βαΐων και επέτειος του «Πετροπολέμου» στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου

Την Κυριακή των Βαΐων, σε όλες τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας τελέσθηκε Θεία Λειτουργία. Στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας Κεχαριτωμένης Χώρας Καλύμνου, ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος συμπαραστάθηκε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και εφημέριο του Ναού π. Αμφιλόχιο Σακαλέρο Συμμετείχαν πολιτικοί, στρατιωτικές αρχές, εκρπόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.

 

Η επέτειος του «Πετροπολέμου»

Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος εορτασμός για την 89η επέτειο του Πετροπόλεμου. Τιμήθηκε η Εθνικοθρησκευτική εξέγερση του Καλυμνιακού λαού το τριήμερο 6-8 Απριλίου 1935 ενάντια στη Φασιστική Ιταλική κατοχή που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του νεαρού Μανώλη Καζώνη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι τοπικές Αρχές , ενώ τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλύμνου. Ομιλητής ο ιστορικός κ. Θεόφιλος Τσουκαλάς, ο οποίος έκανε αναφορά στον Πετροπόλεμο του 1935, και εξήρε την προσφορά του παπα-Τσουγκράνη και των άλλων Κληρικών της Καλύμνου.

Ακολούθησε στον προαύλειο χώρο του ναού επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ιερέα Μιχαήλ Τσουγκράνη από το Δήμαρχο, Διοικητή του 5/42 ΣΕ και Έπαρχο. Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου (πηγή-φωτογραφίες: “Καλύμνος news”).

 

 

Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό Σωτήρος Χριστού Λέρου

Στο Ενοριακό Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού Λέρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου και εφημερίου του Ναού π. Νικοδήμου Φωκά.

 

Κυριακή των Βαΐων – Ιερός Ναός Αγίων Τεσσαράκοντα Λέρου – Εφημέριος π. Σεβαστιανός Καζηλιέρης

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Θεολόγος Λυράς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων