26/07/2019 26/07/2019 Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 μέσα σε πλήθος κόσμου έγινε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο εορτάζον εξωκκλήσι στο Άργος Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου κ.κ. Παϊσίου. Στον επιβλητικό, ιστορικό – παλαιό μητροπολιτικό Ναό της Λέρου, την Αγία Παρασκευή, ετελέσθη με θρησκευτική λαμπρότητα, την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός...
26 Ιουλίου, 2019 - 10:44

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στην Λέρο

Διαδώστε:
Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στην Λέρο

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019 μέσα σε πλήθος κόσμου έγινε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο εορτάζον εξωκκλήσι στο Άργος Καλύμνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου κ.κ. Παϊσίου.

Στον επιβλητικό, ιστορικό – παλαιό μητροπολιτικό Ναό της Λέρου, την Αγία Παρασκευή, ετελέσθη με θρησκευτική λαμπρότητα, την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό ιερέων της νήσου, αλλά και παρεπιδημούντων ιερέων.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στον βίο της Αγίας, τονίζοντας την μεγάλη μάστιγα των εκτρώσεων που τείνει να γίνει το μεγαλύτερο έγκλημα, αλλά και πρόβλημα υπογεννητικότητας στην χώρα μας.

Ευχαρίστησε δε τους παρισταμένους κληρικούς, τους τοπικούς άρχοντες και όλους τους πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν, με ευσέβεια και αγάπη, την μνήμη της Αγίας.

Στο ψαλτήρι έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Ισίδωρος Λιβανός, Άγγελος Αγγελίδης, Γιώργος Γαμπιέρης και Δημήτρης Αγγελίδης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων