02/02/2023 02/02/2023 Με λαμπρότητα τελέσθηκε στα νησιά της Μητρόπολης Λέρου και Καλύμνου, η μνήμη των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου. ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ Την  Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Καλύμνου, του οποίου το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στους Τρεις Ιεράρχες, τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός...
02 Φεβρουαρίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2023 - 20:16

Λέρος και Κάλυμνος τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες

Διαδώστε:
Λέρος και Κάλυμνος τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες

Με λαμπρότητα τελέσθηκε στα νησιά της Μητρόπολης Λέρου και Καλύμνου, η μνήμη των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Την  Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Καλύμνου, του οποίου το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στους Τρεις Ιεράρχες, τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Ηλία Μουζουράκη και ιερέων της νήσου. Μετά το πέρας του εσπερινού ο Μητροπολίτης ευλόγησε την βασιλόπιτα του Σωματείου «Οι Τρεις Ιεράρχες».

ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός και το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία.

Το παρόν έδωσαν ο αντιδήμαρχος Νεκτάριος Μπίλλης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Παπαφώτη-Βασιλάκου (η οποία είναι και Γυμνασιάρχης του «Μπελλενείου» Γυμνασίου), η Διευθύντρια του Δημ. Σχολείου Αγίας Μαρίνας Σιμέλα Κινεβεζίδου, Διευθυντές άλλων εκπαιδευτηρίων, καθηγητές, δάσκαλοι, αντιπροσωπείες μαθητών με τις σημαίες των σχολείων τους,  και αρκετοί πιστοί. Το Μήνυμα του Μητροπολίτου μας για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών ανέγνωσε ο  Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Γεώργιος Χρυσούλης.

Κατόπιν ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση για τους Μεγάλους Ευεργέτες, Ευεργέτες και Δωρητές της νήσου, καθώς και των αειμνήστων Διδασκάλων του Γένους. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόδημος Φωκάς, ανέγνωσε τον μεγάλο κατάλογο των αοιδίμων Μεγάλων Ευεργετών, Ευεργετών και Δωρητών της Παιδείας της νήσου και των Ευαγών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, ως επίσης και τα ονόματα των αοιδίμων Διδασκάλων του Γένους, που σε χρόνια σκλαβιάς και δουλείας γαλούχησαν γενεές γενεών στα νάματα της Ορθοδόξου Πίστεως και Φιλτάτης Πατρίδος.

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΟ «ΝΙΚΟΛΑΪΔΕΙΟ» ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μετά την Θεία Λειτουργία, στον αύλειο χώρο του «Νικολαϊδείου» Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνης, ενώπιον των προτομών των μεγάλων ευεργετών και δωρητών, τελέσθηκε τρισάγιο, κατατέθηκαν στεφάνια στις προτομές τους και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Κατά το έθος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, η διευθύντρια Σιμέλα Κινεβεζίδου, μετά την καθιερωμένη ομιλία της, η οποία ανεφέρθη στην μεγάλη προσφορά των μεγάλων ευεργετών, ευεργετών και δωρητών της παιδείας, κάλεσε τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Νικόδημο Φωκά να ευλογήσει την βασιλόπιτα του σχολείου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου κ.κ. Παϊσίου, για μια χρονιά ευλογημένη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων