27/08/2019 27/08/2019 Με κάθε επισημότητα, εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας. Στον οικισμό του Ξηροκάμπου Λέρου, και στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου, την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου κ. Παϊσίου, συμμετέχοντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων...
27 Αυγούστου, 2019 - 19:04

Με Αρχιερατικό συλλείτουργο τίμησαν τον Αγ. Φανούριο στη Λέρο

Διαδώστε:
Με Αρχιερατικό συλλείτουργο τίμησαν τον Αγ. Φανούριο στη Λέρο

Με κάθε επισημότητα, εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Φανουρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας.

Στον οικισμό του Ξηροκάμπου Λέρου, και στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου, την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου κ. Παϊσίου, συμμετέχοντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Ιερού Κλήρου της νήσου, αλλά και πολλών παρεπιδημούντων ιερέων, που βρέθηκαν στη Λέρο και τίμησαν με την παρουσία τους την ιερά πανήγυρη.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Φανουρίου, εις τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού και εις τας οδούς του οικισμού του Ξηροκάμπου, προπορευομένης της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Το πρωί της Τρίτης 27 Αυγούστου, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου κ.Παϊσίου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό των ιερέων π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, π. Σεργίου Γουρλά, εφημερίου του εορτάζοντος Ιερού Ναού και των ιεροδιακόνων π. Θεοφίλου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Υερσέης και π. Ιωάννου εκ της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την Θεία Λειτουργία ομίλησε καταλλήλως ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, αναφερθείς στον βίο του Αγίου Φανουρίου και τα μαρτύρια των Αγίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού εγένετο ευλογία αρτοκλασίας και φανουρόπιτας προς τιμήν του Αγίου.

Τέλος, προς τιμήν του Μητροπολίτου , του Θεοφ.Επισκόπου, του Ι.Κλήρου και των πιστών, παρετέθη υπό του Εφημερίου π.Σεργίου Γουρλά και του Εκκλ.Συμβουλίου, μικρά δεξίωσις.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε και συνεχάρη τον εφημέριο και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, οι οποίοι επιμελήθηκαν της πανηγύρεως του Αγίου Φανουρίου.

Τις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Φανουρίου τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Λερίων κ. Μιχαήλ Κόλιας, μέλη του Δ.Σ., πολλοί ομογενείς και απόδημοι, και πλήθος ευσεβών πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων