22/05/2022 22/05/2022 Η Επέτειος Μνήμης για την Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου εορτάσθηκε με κάθε επισημότητα στην Κάλυμνο, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος. Συγκεκριμένα, τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, με την συμμετοχή ιερέων της νήσου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών. Μετά το πέρας της Δοξολογίας,...
22 Μαΐου, 2022 - 19:32
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2022 - 19:36

Με κάθε επισημότητα η Επέτειος Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Κάλυμνο

Διαδώστε:
Με κάθε επισημότητα η Επέτειος Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Κάλυμνο

Η Επέτειος Μνήμης για την Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου εορτάσθηκε με κάθε επισημότητα στην Κάλυμνο, την Κυριακή της Σαμαρείτιδος.

Συγκεκριμένα, τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, με την συμμετοχή ιερέων της νήσου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, στο Ηρώο, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο εκπαιδευτικός φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Χώρας κ. Π. Παναγιωτίδης.

Τιμές απέδωσαν η Δημοτική Φιλαρμονική και άγημα του 5/42 Σ.Ε.

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Νίκος Μαμάκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων