01/07/2020 01/07/2020 Εορτάστηκε η Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Άργος Καλύμνου. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβ. Αμφιλόχιο και Ιερείς του νησιού. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους τονίζοντας:  «Οι δώδεκα Απόστολοι ήσαν οι...
01 Ιουλίου, 2020 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2020 - 10:27

“Mε την πίστη μας προς τον Χριστό να τον ακολουθούμε όπως οι Απόστολοι”

Διαδώστε:
“Mε την πίστη μας προς τον Χριστό να τον ακολουθούμε όπως οι Απόστολοι”

Εορτάστηκε η Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Άργος Καλύμνου. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο πρωτοπρεσβ. Αμφιλόχιο και Ιερείς του νησιού.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους τονίζοντας:  «Οι δώδεκα Απόστολοι ήσαν οι συνεργάτες του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού όπου ο Κύριός μας, εκεί στην Γαλιλαία, τους προσκάλεσε και τους είπε ότι «από τώρα και στο εξής θα αλιεύσετε ψυχές ανθρώπων». Όταν άκουσαν οι αγράμματοι ψαράδες, αλλά τόσο σώφρονες και τόσο πιστοί στο πρόσωπο που έβλεπαν εκείνη την στιγμή, αμέσως άφησαν τα δίκτυα, άφησαν τον κόπο τους, τον ιδρώτα τους, τους συγγενείς και τα παιδιά τους και ακολούθησαν Εκείνον Τον Μέγα Διδάσκαλο και Κύριο και Σωτήρα της Πίστεώς μας».

Τέλος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα «Χρόνια πολλά, χριστιανικά και πάντοτε με την πίστη μας προς τον Χριστό να τον ακολουθούμε όπως οι Απόστολοι, γιατί το Φώς της Αναστάσεως είναι αρκετό για να μας οδηγήσει στην βασιλεία του Θεού».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων