07/03/2023 07/03/2023 Το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαρτίου 2023, ο Μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος, χοροστάτησε κατά τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό, στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού Άργους Καλύμνου, συμπαραστατούμενος υπό του Ιερομονάχου π. Σάββα Ζεμπίλα. Στο ψαλτήρι έψαλαν κατανυκτικά οι Αιδεσιμώτατοι Ιερείς π. Κωνσταντίνος  Σμαλιός και π. Ισίδωρος Γλυνάτσης. Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν και οι Αιδεσιμώτατοι Ιερείς π....
07 Μαρτίου, 2023 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2023 - 21:43

O A’ Κατανυκτικός Εσπερινός σε Κάλυμνο και Λέρο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
O A’ Κατανυκτικός Εσπερινός σε Κάλυμνο και Λέρο (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαρτίου 2023, ο Μητροπολίτης Λέρου κ. Παΐσιος, χοροστάτησε κατά τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό, στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού Άργους Καλύμνου, συμπαραστατούμενος υπό του Ιερομονάχου π. Σάββα Ζεμπίλα.

Στο ψαλτήρι έψαλαν κατανυκτικά οι Αιδεσιμώτατοι Ιερείς π. Κωνσταντίνος  Σμαλιός και π. Ισίδωρος Γλυνάτσης.

Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν και οι Αιδεσιμώτατοι Ιερείς π. Αμφιλόχιος Σακαλλέρος, Αρχιερατικός Επίτροπος,  ο π. Απόστολος Χατζηνικολάου, ο π. Μιχαήλ Μπουλαφέντης και ο π. Μιχαήλ Μακαρούνας. Ομίλησε ο Σεβασμιώτατος, περί ελεημοσύνης.

Μετά τον Εσπερινό έλαβαν χώρα τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Μονής. Ο Μητροπολίτης συνεχάρη την Αδελφή Καλλινίκη για την ωραία αυτή πρωτοβουλία, ως και τον Άρχοντα της Μ. τ Χ.Ε. Χαρτουλάριο εντιμολογιώτατο κ. Κυριάκο Χατζηδάκη, ο οποίος επιμελήθηκε την τοποθέτηση των βιβλίων.

Τέλος η Ηγουμένη, στο ηγουμενείο προσέφερε καφέ και σαρακοστιανά γλυκίσματα.

Στη Λέρο

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ.Στέφανος, χοροστάτησε κατά τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Λέρου, συμπαραστατούμενος υπό σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της νήσου.

Στο ψαλτήρι έψαλαν κατανυκτικά οι Ιεροψάλτες όλων των ενοριών υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου πρωτοψάλτου Ελευθερίου Χατζηλάρη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων