20/10/2020 20/10/2020 Με σεβασμό και την οφειλόμενη τιμή στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου, παρουσία των Αστυνομικών Αρχών της νήσου. Την Θεία Λειτουργία και Δοξολογία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου...
20 Οκτωβρίου, 2020 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2020 - 21:21

Ο Άγιος Αρτέμιος είχε την ευθύνη της ασφάλειας της Αυτοκρατορίας

Διαδώστε:
Ο Άγιος Αρτέμιος είχε την ευθύνη της ασφάλειας της Αυτοκρατορίας

Με σεβασμό και την οφειλόμενη τιμή στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου, παρουσία των Αστυνομικών Αρχών της νήσου.

Την Θεία Λειτουργία και Δοξολογία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου, του αρχιμ. Γεδεών και του π.Δαμασκηνού εφημερίου του Καθεδρικού Ι.Ναού του Αγίου Νικολάου.

«Ο Άγιος Αρτέμιος είχε τη μεγάλη ευθύνη της ασφάλειας και της έννομης τάξης της Αυτοκρατορίας επί Μ. Κωνσταντίνου και μαρτύρησε για την πίστη του επί Ιουλιανού του Παραβάτου. Όλα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετείτε το υψηλό αυτό καθήκον να έχετε την προστασία του και να αντλείτε δύναμη και θάρρος από το παράδειγμα του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου», είπε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος , μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παϊσίου.

 

 

 

 

Μετά την Δοξολογία ετελέσθη Τρισάγιο στο μνημείο του αστυνομικού Υπομοιράρχου Αναστασίου Τασσόπουλου, ο οποίος στις 22-7-1956 έχασε τη ζωή του στο καθήκον, προσπαθώντας να σώσει συμπολίτες του.

 

 

Στην Θ.Λειτουργία, Δοξολογία και στο Τρισάγιο που επακολούθησε παρέστησαν ο Διοικητής και στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου, αλλά και πολίτες.

 

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων