28/07/2019 28/07/2019 Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου. Το εσπέρας της παραμονής, Σάββατο 27 Ιουλίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του Ιερού Κλήρου της Νήσου. Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών, οι...
28 Ιουλίου, 2019 - 15:02

Ο εορτασμός της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στη Λέρο

Διαδώστε:
Ο εορτασμός της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στη Λέρο

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου.

Το εσπέρας της παραμονής, Σάββατο 27 Ιουλίου, ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του Ιερού Κλήρου της Νήσου.

Κατά τον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών, οι οποίοι με ευλάβεια άναψαν το κεράκι τους και ασπάσθηκαν την Εικόνα της Αγίας.

Δείτε το βίντεο

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος αναφερθής στον βίο της Αγίας και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την ταπείνωση, την αγάπη και τη αφοσίωσή της στον Νυμφίο Χριστό, ενώ τόνισε επίσης την σπουδαία αρετή της υπακοής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων